Nogomet
Nogomet

Ispad bijesa: Van Persie 'napao' izbornika jer ga je zamijenio

Van Persie je bio jako ljut što ga je van Marwijk zamijenio u susretu protiv Slovačke.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Desetak minuta prije kraja utakmice sa Slovačkom van Persie je zamijenjen s Huntelaarom. Zvijezdi Arsenala to se nije svidjelo pa je po izlasku iz igre ušao u polemiku s izbornikom van Marwijkom a kamere su ga snimile kako prijeteći podiže prst prema izborniku. Nizozemski mediji pišu kako mu je van Persie u raspravi kazao kako je 'trebao iz igre izvaditi Sneijdera. No, van Persie to negira.

'Bio sam jako razočaran što nisam ostao u igri i iskoristio prostor koji se otvorio nakon što su Slovaci krenuli na sve ili ništa u posljednjim minutama. Istina je da sam se bunio zbog izlaska iz igre, ali nisam spominjao ni jednog od igrača', kazao je van Persie domaćim medijima.

Cijela situacija unijela je nemir u nizozemske redove uoči važnog četvrtfinalnog ogleda s Brazilom, pa je izbornik odlučio sazvati sastanak sa Sneijderom i van Persijem.

'Obavili smo sastanak kako bi podvukli crtu o cijelom događaju i fokusirali se na utakmicu s Brazilom', kazao je van Marwijk.

Oglasio se i Sneijder koji je kazao kako nema ništa protiv van Persiejeve reakcije, da je to 'normalna reakcija igrača koji želi dati sve od sebe da pobijedi njegova reprezentacija'.