Ostali sportovi
Ostali sportovi

Kome je Červar poslao poruku? "Sve reprezentacije bi trebale igrati u Splitu, tu smo doma"

Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar zablistao je na konferenciji za novinare u Splitu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar bio je vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi, koja je pobijedila Island 29:22 u drugoj utakmici skupine A Europskog prvenstva. Osim što je bio zadovoljan igrom, Červar je bio oduševljen navijačima u Splitu. Za njih je imao posebne riječi hvale...

"Upravo je fantastično kako su nas Splićani primili. Sada osjećamo da smo u ovom gradu voljeni poput Hajduka", kazao je nakon pobjede nad Islandom izbornik hrvatskih rukometaša, te nastavio u istom tonu.

"Ovo je bila jako teška utakmica za nas, jer smo emotivno bili ispražnjeni zbog izostanka Domagoja Duvnjaka što se jako osjetilo u prvom dijelu. No, ja stalno govorim da smo mi tim, a ovi navijači su nas opet nosili do pobjede. Mi smo jedina loptačka nacionalna selekcija koja igra u Splitu i tako će i ostati jer smo tu doma. Sve reprezentacije bi trebale igrati u Splitu, jer reprezentaciju ne možeš kupit kao neki klub", izjavio je Červar pa pohvalio sve igrače.

"Jako sam ponosan na momke, a pogotovo mi je drago zbog Buntića i Mamića. Mamić je bio bez samopouzdanja, a vidjeli ste kako je zabio kad je trebalo. Buntić je upao umjesto Duvnjaka, i svi su govorili što će nam još treći desni vanjski, ali ja sam imao viziju kako igrati bez Duvnjaka. I ona se pokazala ispravnom večeras. U sportu moraš riskirati", kazao je Červar koji je pohvalio islanđane.

"Island je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, ali je Hrvatska u drugom dijelu, pogotovu na početku, bila fenomenalna. U napadu smo igrali "sedam na šest", obrana je bila neprobojna, a ono što je prošlo obranio je Stevanović, koji je točno znao što treba raditi. A u prvom dijeli smo imali Cindrića, skromnog dečka s dva srca koji je dokaz da u sportu nije bitno odakle si i koliko si visok, već što si u stanju pružiti na terenu. A Luka će biti još bolji, vidjet ćete", kazao je Červar, koji je nakraju dodao.

"Nažalost, ovo je tek druga stepenica prema cilju, čeka nas još puno stepenica".