Ostali sportovi
Ostali sportovi

Vuković u suzama: Sjetio sam se pokojnog oca

Hrvatska je odigrala još jednu infarktnu utakmicu, a ključnu ulogu protiv Norveške imao je Drago Vuković…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

No, nije jedino Vuković obilježio rovovsku bitku s tvrdim Norvežanima. Svoj obol dali su izvrsni Mirko Alilović, Ivano Balić i Manuel Štrlek. Naš vratar je nagovijestio odličnu formu na samom startu EP-a, a susret je završio sa 18 obrana.

'Ovo nam je bila vrlo bitna utakmica i odradili smo ju onako kako smo priželjkivali. No, ova pobjeda nam ništa ne znači ako ne dobijemo Ukrajinu i Rusiju. Pohvalio bih sve suigrače, posebno mlade. Mislim da s ovakvom igrom možemo daleko stići', objasnio je Alilović za Sportske novosti.

Dirigent naših napada i ključni čovjek kad većini zadrhti ruka, Ivano Balić, još je jednom pokazao koliko ja važan igrač za hrvatsku reprezentaciju. Protiv Norveške je vukao sve konce naše igre i odlično upošljavao svoje suigrače.

>> Čudesni Alilović slomio Norvešku, Kaubojima velika pobjeda!

>> Červar: Igrali smo herojski, a neki igrači maestralno!

'Odigrali smo još jednu iscrpljujuću utakmicu. Ponovno su odlučivale nijanse, a Norvežani su potvrdili da su ozbiljna momčad. Suci su bili Španjolci, time sam sve rekao', završio je u svom stilu Balić.

Međutim, susret protiv nezgodnih Skandinavaca najviše će ostati u sjećanju Dragi Vukoviću. Lijevom vanjskom koji je jučer odigrao maestralnu utakmicu. Igrač koji je poznat po svojoj srčanosti, a pritom je postigao i sedam pogodaka te bio junak dvoboja.

'Vrlo emotivno sam proživio kraj utakmice. Sjetio sam se svog pokojnog oca i svih koji su vjerovali u mene. Jako sam natukao srednji prst lijeve ruke, a tek ujutro ću znati više. Iznimno sam sretan što smo pobijedili i osvojili vrlo važna dva boda koja će nam puno značiti u nastavku prvenstva', rezonirao je Vuković.

Inače, Vuković je zaradio longetu na prstu lijeve ruke (srećom nepucačke), te najavljuje da će unatoč neugodnoj ozljedi igrati sto posto sutra protiv Ukrajine.