Ostali sportovi
Ostali sportovi

'Da nisam ovako malen opalio bih ga po guzici'

Nezadovoljan dosadašnjim igrama Kopljara Lino Červar poručio je što bi mu napravio da je malo viši.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako je Hrvatska u dvije utakmice upisala dvije pobjede, izbornik Červar svjestan je da će za medalju Hrvatska morati pružati bolje predstave. I dok je kao pozitivne primjere naveo Balića i Alilovića, dosadašnje igre Marka Kopljara nisu ga zadovoljile.

'Da nisam ovako malen, Kopljara bih opalio po guzici. Igra daleko od zone samo da ne pogriješi, a toliko sam mu povjerenja dao. Vjerojatno je taj kredit pri kraju jer je Buntić opravdao moja očekivanja i minutažu, a napredak je pokazao i u obrani. Moram istaknuti Balića i Alilovića kao dvojac čija igra ohrabruje zbog kontinuiteta kojeg imaju. Nekolicina igrača tu razinu tek mora dohvatiti', prenose Červarove riječi Sportske novosti.

>> Červar: Lov na Vorija ne prestaje, kao da ne smije igrati!

Činjenica je da je Hrvatska hendikepirana neigranjem dva jaka i iskusna šutera, nema Valčića ni Lackovića.

'Zamislite da ovim jakim protivničkim ekipama oduzmete takve nositelje. Rukomet se ne može igrati bez šutera kao što su njih dvojica. Uostalom, Duvnjak ne igra u HSV-u. Na početku, kad nije bilo Hensa i braće Lijewski igrao je. Sada igra tek deset minuta i to se moralo odraziti na njega. Kako bi bilo da drugi nemaju Bieleckog, Narcissea, Entrerriosa... Zar mislite da su naši igrači koji sada igraju bolji od njih? Nemamo Peru, Laca i Tončija koji su uz Balića stvarali ovaj rezultatski kontinuitet i uspjehe', pojasnio je hrvatski izbornik.

Od Čupića i Duvnjaka očekuje puno više...
'Nije to nikakva kritika, oni to razumiju. Očekujem da će se osloboditi i da će biti još bolji.'