Ostali sportovi
Ostali sportovi

VIDEO: Ovakvo izvođenje penala još niste vidjeli!

Nesportskom i nedozvoljenom prijevarom nogometaši Hiroshime postigli su gol iz najstrože kazne.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Veliku zbrku u japanskoj prvoj ligi stvorili su igrači Hiroshime. Naime, u utakmici protiv Shimizua već u trećoj minuti za njih je dosuđen jedanaesterac. Branič Hiroshime Makino je stavio loptu na bijelu točku okrenuo se leđima kao da se sprema na udarac, a onda je njegov suigrač Sato utrčao iz drugog plana i postigao pogodak. Naravno, golman Shimizua nije stigao ni pravodobno reagirati, a da stvar bude gora sudac je pogodak proglasio regularnim.

No, Japanski nogometni savez je odlučio da su igrači povrijedili pravila nogometne igre. Zbog toga su sucu utakmice dodijelili dvije utakmice zabrane suđenja, dok se dvojac Hiroshime izvukao bez kazne. Iako je gol trebao biti poništen, konačni rezultat 1:1 ostao je važeći i nakon očitovanja čelnika Saveza.

'Makino je definitivno trebao izvesti penal jer je postavio loptu na bijelu točku, u trenutku kad je Sato ušao u kazneni prostor sudac je trebao dosuditi slobodan udarac za Shimizu, a Satou dodijeliti žuti karton. Suci utakmice trebali su znati donijeti pravu odluku,' kazao je predsjednik sudačke organizacije Japanskog nogometnog saveza Yasuhiro Matsuzaki.