Tenis
Tenis

WTA Charleston: Wozniacki osvojila treći naslov sezone

Caroline Wozniacki, prva tenisačica svijeta, okitila se naslovom pobjednice WTA turnira u američkom Charlestonu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U finalnom meču uskoro 21-godišnja Dankinja svladala je pet godina stariju Ruskinju Jelenu Vesninu 6-2, 6-3.

U meču dugom 95 minuta Wozniacki je stigla do treće pobjede u jednako toliko mečeva protiv Vesnine na zemljanoj podlozi, ali i pete u šestom ogledu njihovih karijera i to nakon što je dva puta uzimala servis suparnice u prvom i jednom u drugome setu. Imala je deset prilika za break, njena suparnica četiri, sve četiri propuštene.

Wozniacki je u Charlestonu nastupila treći puta, a prvi puta otišla do kraja. Godine 2009. poražena je u finalu od Sabine Lisicki, da bi prošle bila primorana predati polufinale Vjeri Zvonarjevoj. Ukupan omjer na ovome turniru sada joj je 12-2.

Za Dankinju je nedjeljni naslov bio treći ovosezonski (Dubai, Indian Wells) i ukupno 15. u karijeri. U mečevima za titule ima impresivnih 15-9.

Vesnina i nakon petoga finala u karijeri još nema krunu pobjednice. Iako je u Charlestonu izgledala vrlo dobro nižući nositeljice Mattek-Sands (14.), Stosur (2.), Görges (12.) i Peng (11.), protiv najbolje na svijetu ostala je korak prekratka. Utjeha joj može biti da je protiv Stosur, petoplasirane igračice WTA liste, stigla do premijerne pobjede protiv neke iz Topa 5 svjetskoga poretka.

WTA Charleston, finale:

Wozniacki (5) - Vesnina 6-2, 6-3

Više o