Tenis
Tenis

Najveći teniski turnir svijeta Wimbledon otkazan po prvi put nakon Drugog svjetskog rata

Organizatori All England Cluba odlučili su otkazati ovogodišnje izdanje Wimbledona zbog pandemije koronavirusa.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Po prvi put nakon 1945. godine organizatori su odlučili otkazati Wimbledon, ovoga puta zbog pandemije koronavirusa. 

Po 11. put u povijesti, ali prvi put u Open eri, Wimbledon se neće održati. Čak 10 godina kroz povijest organizatori su bili prisiljeni otkazati održavanje turnira, svaki put zbog svjetskog rata (I. i II.). No po prvi će put Wimbledon biti otkazan, a da razlog nije rat već - virus.

UEFA donijela odluku o nastavku nogometne sezone: Donedavno nezamisliv scenarij postaje realnost

"Kako je izgledno da će Vladine mjere biti na snazi još mnogo mjeseci, naš je stav da se moramo ponašati odgovorno i zaštiti od svih mogućih rizika veliki broj ljudi potrebnih da bi se pripremilo... Isto tako, imajući u vidu da ljude, robu i usluge potrebne za izvođenje turnira nećemo imati na raspolaganju ni u jednom trenutku ovo ljeto, odbačena je mogućnost odgode turnira... Izvršni odbor turnira drži da je otkazivanje turnira najbolja odluka u interesu zaštite zdravlja ljudi, a zbog svih koji su uključeni važno je i da je donijeta danas, a ne za nekoliko tjedana", stoji u priopćenju organizatora.

Turnir je trebao započeti 29. lipnja, a naslove su trebali braniti Novak Đoković i Simona Halep u pojedinačnoj konkurenciji, a u parovima Juan Cabal i Robert Farah, Barbora Strycova i Su-Wei Hsieh, te Ivan Dodig i Latisha Chan. 

Donesena je i odluka da u Velikoj Britaniji neće biti tenisa barem do 13. srpnja. 

 

Više o