Tenis
Tenis

Konjuh kreirala veliko iznenađenje, Čilić moćno do 4. kola Wimbledona!

Sjajan dan za hrvatske tenisače na trećeg Grand Slam turniru sezone Wimbledonu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Wimbledona još jednom uvjerljivom pobjedom u tri seta. Čilić je sa 6:4, 7:6, 6:4 bio bolji od Amerikanca Stevea Johnsona. Hrvatski tenisač je do drugog wimbledonskog tjedna stigao bez izgubljenog seta, a ovo mu je bila treća pobjeda nad Johnsonom u isto toliko dvoboja.

Međugorac je u prvom setu bio neumoljiv, te je ostavio Johnsona bez prilike za break, dok je jedini break ostvario u 10. gemu, dovoljan za osvajanje prve dionice rezultatom 6:4. U drugom je rano stigao do breaka i uvjerljivo držao servis do 5:3, no onda je Amerikanac stigao do prve break-lopte u meču i odmah prvog breaka. Međutim Čilić je zadržao smirenost i uvjerljivo slavio u tie-breaku.

Amerikanac je treći set otvorio breakom i poveo s 2:0, no onda je Čilić nanizao četiri gema zaredom i tu je priči bio kraj. Marin će u 4. kolu igrati protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta, koji je s 3:1 u setovima bio bolji od Japanca Keija Nishikorija.

Marin je protiv Španjolca ostvario dvije pobjede u finalima ATP turnira u Moskvi (2014. i 2015.), a Bautista Agut je slavio prošle godine u dvoboju 3. kola na Australian Openu. Španjolac nikada u karijeri nije prošao osminu finala na Grand Slam turnirima, a Čilić će pokušati četvrtu godinu zaredom izboriti mjesto među osmoricom najboljih u Wimbledonu.

Mlada Dubrovčanka Ana Konjuh plasirala se u 4. kolo nakon pobjede nad 9. nositeljicom Dominikom Cibulkovom 7:6, 3:6, 6:2. Konjuh je kreirala čudesan preokret u prvom setu kada s 1:5 došla do 5:5, te kod 5:6 spasila set-loptu i odvela prvi dionicu u tie-break, u kojem je uvjerljivo slavila sa 7:3.

U drugom je setu Cibulkova zaigrala bolje i uzela dionicu rezultatom 6:3, no to ni najmanje nije poremetilo "planove" naše igračice. Furiozno je otovorila odlučujući set i povela s 4:0, a potom kod 5:2 prvi put servirala za meč.

Slovakinja je nakon toga vratila jedan break i potom zadržala svoj servis za 5:4, no Konjuh uz nekoliko sjajnih prvih servisa i malu pomoć Cibulkove osvaja meč!

Konjuh je po prvi puta izborila drugi tjedan na Wimbledonu, a u 4. kolu će igrati protiv Venus Williams koja je sa 7:6, 6:4 pobijedila Japanku Naomi Osaku. Venus je inače peterostruka pobjednica Wimbledona, koja je gotovo dvostruko starija od naše Dubovčanke (37-19).

Ani je ovo bila treća pobjeda nad Top 10 igračicom, nakon što je već slavila protiv Agnieszke Radwanske i Johanne Konte.

WIMBLEDON, tenisači - 3. kolo

Gilles Muller (Luk/16) - Aljaž Bedene (VB) 7-6 (4), 7-5, 6-4

Roberto Bautista Agut (Špa/18) - Kei Nishikori (Jap/9) 6-4, 7-6 (3), 3-6, 6-3

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Steve Johnson (SAD/26) 6-4, 7-6 (3), 6-4

WIMBLEDON, tenisačice - 3. kolo

ANA KONJUH (HRV/27) - Dominika Cibulkova (Slk) 7-6 (3), 3-6, 6-4

Caroline Garcia (Fra/21) - Madison Brengle (SAD) 6-4, 6-3

Victoria Azarenka (Bje) - Heather Watson (VB) 3-6, 6-1, 6-4