Tenis
Tenis

Srpski izbornik šokiran izvedbom Borne Goje u prvom meču: "Moram to još jednom pogledati..."

U prvom meču polufinala Davis Cupa Borna Gojo je pobijedio Dušana Lajovića i taj trijumf se pokazao presudnim.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Izbornik srbijanske teniske reprezentacije Viktor Troicki rekao je nakon poraza (1-2) od Hrvatske u polufinalu Davis Cupa da je ključni meč bio onaj Borne Goje i favoriziranog Dušana Lajovića u kojem je slavio hrvatski igrač.

Nakon što je Gojo svladao Lajovića sa 4-6 6-3 i 6-2, a Novak Đoković slavio protiv Marina Čilića sa 6-4, 6-2 i izjednačio na 1-1, uslijedio je odlučujući meč parova.

"Znali smo da će to biti najteži meč, oni su odigrali sjajno, a zato i jesu prvi par na svijetu", rekao je Troicki o hrvatskom paru Nikola Mektić - Mate Pavić.

"Naše prilike su bile u pojedinačnim mečevima. Trebali smo pobijediti u prvom meču, no nažalost nismo. Gojo je igrao agresivno, moram još jednom pogledati taj meč. Nažalost, to je bio ključni meč", rekao je Troicki.

Đoković razočaran porazom od Hrvatske: "Boli me ovo... Mi ne igramo puno parove"

"Jako smo razočarani, dobili smo jako dobru šansu igrati protiv Kazahstana i oslabljene Hrvatsku bez Borne Ćorića. Vjerovali smo danas u pobjedu jer smo računali na dvije pobjede iz singla", dodao je i rekao kako mu je najviše žao zbog Đokovića.

Niti s njime u parovima Srbija nije mogla protiv Mektića i Pavića koji su sa 7-5 i 6-1 odveli Hrvatsku u finale.

"Pokušali smo izenaditi Hrvatsku u parovima, išli smo na iznenađenje s dva 'single' igrača, ali nam nije pošlo za rukom", napomenuo je Troicki.

Srpski mediji oplakuju poraz u polufinalu, brane Đokovića, a za sve su okrivili jednu osobu: "On uopće nije profesionalac"