Tenis
Tenis

Šok u Melbourneu: Prva favoritkinja izgubila 6-0 6-1!

Osvajačica prošlogodišnjeg US Opena i prva favoritkinja u Melbourne, Belgijanka Kim Clijsters oprostila se od turnira nakon teškog poraza u 3. kolu od Ruskinje Petrove 0-6 1-6.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kim Clijsters više nije u turniru! Sjajna belgijska tenisačica koju su mnogi proglašavali prvom favoritkinjom u Melbourneu doživjela je najteži poraz od svog povratka tenisu prošlog ljeta. Ruskinja Nadia Petrova pregazila ju je u velikom stilu.

U meču u kojem je Clijsters imala prevelikih 26 neforsiranih pogrešaka, u odnosu na 10 protivnice, Petrova je dominirala od prvog do posljednjeg poena, te tek jedan gem prepustila svojoj protivnici.

Bio je to prvi poraz Clijsters nakon devet uzastopnih pobjeda na Grand Slam turnirima, te prva pobjeda Petrove u međusobnim ogledima dviju tenisačica nakon četiri poraza.

Belgijanka je u cijelom meču osvojila samo 22 poena, vjerojatno najmanje u životu, gubila je servis 5 puta, a sama imala tek jednu 'break' priliku. Poraz od 6-0 6-1 za samo 52 minute dovoljno govori o tome tko je bio gazda na terenu...

Melbourne, tenisačice, 3. kolo:

Clijsters (15) - Petrova (19) 0-6, 1-6

Više o