Tenis
Tenis

Čilić prepun samopouzdanja: Svejedno mi je tko je u finalu!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić bio je u "sedmom nebu" nakon što je izborio svoje drugo Grand Slam finale karijere.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prvi puta u Wimbledonu, a drugi puta u karijeri, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić borit će se za naslov pobjednika na Grand Slam turniru, nakon što je u petak u polufinalu svladao 29-godišnjeg Amerikanca Sama Querreyja sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5 nakon dva sata i 56 minuta igre.

Zahvaljući petoj pobjedi nad Querreyjem u isto toliko dvoboja, Čilić je postao drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala u All England Clubu, a u nedjelju će pokušati postati i drugi Hrvat s wimbledonskim naslovom koji je 2001. godine osvojio Goran Ivanišević u svom četvrtom finalu.

"Osjećaj je nevjerojatan. Posebno zbog načina na koji se cijeli turnir odvio dosada. Igrao sam sjajno od prvog kola. Danas nije bila iznimka. Sam je igrao na visokoj razini, pogotovo u prvom setu. Sjajno je servirao, udarao winnere s osnovne linije, ali imao sam priliku. Pogotovo u tie-breaku kada sam vodio 4:1, ali nisam uspio dokrajčiti ga. Nakon toga se počeo bolje osjećati u gemovima kada reterniram i tjerao sam ga da radi više za svoje poene", rekao je Marin Čilić.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Svoj polufinalni ogled nakon Čilića i Querreyja igraju Tomaš Berdych i Roger Federer, a naš tenisač nema apsolutno nikakvih želja za finale.

"Bit će to velika borba između Tomaša Berdycha u Rogera Federera. Mislim da Roger igra svoj najbolji tenis karijere u Wimbledonu gdje se osjeća kao kod kuće. Tko god da uđe u finale bit ću spreman, igrat ću svoj tenis i koncentrirati se samo na svoju igru", rekao je Marin odmah nakon susreta.

Čilić ima priliku postati drugi Hrvat s trofejem pobjednika Wimbledona, nakon što je 2001. godine Goran Ivanišević iz četvrtog pokušaja osvojio svoj premijerni i jedini Grand Slam naslov. Čilić će u nedjelju igrati svoje drugo Grand Slam finale, nakon što je u prvom 2014. godine slavio u srcu New Yorka - US Openu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.