Tenis
Tenis

Tri velikana ostala bez grupne faze Davis Cupa, Hrvatskoj bi moglo pripasti domaćinstvo

Hrvatska se našla među 16 sudionika Davis Cupa, koji će se naći u grupnoj fazi natjecanja.

Borna Gojo (Foto:Damir Skomrlj / CROPIX)

Pobjedom 3:1 protiv Austrije Hrvatska je opravdala status favorita kvalifikacijske runde Davis Cupa te se još jednom našla među 16 najboljih na svijetu.

"Svaka čast našim dečkima na maksimalnom angažmanu i velika je radost što smo pobijedili neugodnog suparnika predvođenog Thiemom. Moram naglasiti da, otkada pratim Davis Cup, Ćorić uvijek prezentira strašne partije, a tako je bilo i ovaj put. Računajući prošlu godinu i ovu, izgubio je samo onaj jedan meč, u gostima, protiv Berrettinija. Drago mi je i zbog njega jer mu ove pobjede sigurno daju samopouzdanje za njegov nastavak sezone", rekao je izbornik Vedran Martić i osvrnuo se na informaciju koja se pojavila, a kaže da bi Hrvatska mogla biti domaćin jednoj od skupina glavnog dijela Davis Cupa.

"Da, stigla je ta informacija i tome se nisam nadao. Naravno da bi to bilo lijepo i bio bi veliki plus za nas. Ne bismo trebali putovati, a i igranje pred našim navijačima bila bi sjajna stvar."

Neki favoriti ispali već u kvalifikacijama

A što se tiče grupne faze, među onima koji su je izborili ima zanimljivih reprezentacija. 

Ako ćemo gledati kvalifikacijsku fazu, svoj status favorita opravdale su, osim Hrvatske, i reprezentacije Francuske, SAD-a, Velike Britanije, Srbije, Švedske, Nizozemske i Češke, dok je i najneizvjesnijem susretu Čile slavio protiv Kazahstana. Ipak, tri jake reprezentacije eliminirane su već sad. Njemačku je na domaćem terenu iznenadila Švicarska, Južna Koreja izbacila je Belgiju, a najveće iznenađenje napravili su Finci, koji su kod kuće izbacili jednog od, u pravilu, favorita Davis Cupa, Argentinu.

Gore navedene reprezentacije tako se pridružuju prošlosezonskom prvaku Kanadi i finalistu Australiji te Italiji i Španjolskoj, koja ima wild card za grupnu fazu.

Nastavak natjecanja je od 14. do 17. rujna, nadamo se s Hrvatskom kao domaćinom jedne od skupina.