Tenis
Tenis

Pilić na čelu Srbije: 'Odgoda finala US Opena remeti nam planove'

Bivši izbornik hrvatske teniske vrste Nikola Pilić vodio je u ponedjeljak trening srpske reprezentacije uoči polufinalnog dvoboja Davis Cupa protiv Češke...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Pilić već tri godine radi kao savjetnik u srpskoj momčadi, a u ponedjeljak je u beogradskoj Areni, u kojoj će se predstojeći vikend i igrati polufinale, preuzeo treniranje umjesto izbornika Bogdana Obradovića koji se nalazi u New Yorku.

Kada imate drugog igrača svijeta u momčadi, onda ne postoji plan B. Novak je kralješnica ove momčadi

Tamo čeka finale US Opena u kojem će prvi srpski reket Novak Đoković igrati protiv Rafaela Nadala. Finalni je meč trebao biti odigran u nedjelju, ali je zbog kiše prebačen na ponedjeljak što Pilić vidi kao otegotnu okolnost za reprezentaciju Srbije.

'Jako nas je poremetilo to što Novak nije, iz objektivnih razloga, već završio finalni meč US Opena. Jednostavno, teško je oporaviti se od napora izazvanih sudjelovanjem na Grand Slam turniru i zatim putovati na istok, a svi znamo da je to šest sati vremenske razlike. Ipak, vjerujemo da će Novak biti spreman za sva iskušenja. Kada imate drugog igrača svijeta u momčadi, onda ne postoji plan B. Novak je kralješnica ove momčadi i za nas nema alternative,' prenosi B92 izjavu Pilića koji je prije pet godina odveo Hrvatsku do naslova u Davis Cupu.

Bacio je Pilić pogled i na češku reprezentaciju.

'Nema tu nekih tajni. Očekujemo da Radek Štepanek neće zaigrati prvog dana da ne bi trošio snagu protiv Novaka. Oni će sve karte baciti na parove i na posljednji meč trećeg dana, kada i očekuju najviše od Štepaneka.'
 

Više o