Tenis
Tenis

Đoković se napokon oglasio nakon što je izbačen s US Opena: ''Nije bilo namjerno, ovo mi je lekcija''

Novak Đoković reagirao je na društvenim mrežama na svoje izbacivanje s US Opena.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon što je izbačen s US Opena zbog nehotičnog pogađanja linijske sutkinje lopticom u vrat, na društvenim mrežama oglasio se prvi tenisač svijeta Novak Đoković. Njegovo obraćanje navijačima prenosimo u cijelosti:

"Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja i prema informacijama koje sam dobio osjeća se dobro, hvala Bogu. Njezino ime ne smijem otkriti zbog očuvanja njezine privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno.

Sramotan potez Đokovića: Razljutio teniski svijet reakcijom nakon izbacivanja. Poznato gdje je odjurio

Želim da ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i tenisač.

Ispričavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu podršku, kao i svojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve", napisao je Đoković na svom Instagramu i Facebooku.

Podsjetimo, Đoković je nakon diskvalifikacije odmah napustio teniski kompleks Flushing Meadows, odnosno nije sudjelovao na konferenciji za novinare, te je tim potezom još dodatno razljutio teniski svijet i fanove.

Je li Đoković izbačen prestrogo? Pravila su jasna, otkriveno što je rekao sucima: "Ne mora u bolnicu..."

Službenim priopćenjem oglasio se i US Open.

"U skladu s pravilima Grand Slama, nakon što je namjerno opasno udario lopticu bez razmišljanja o posljedicama, sudac US Opena izbacio je Novaka Đokovića s turnira. Zbog toga će izgubiti sve bodove s ovog US Opena, a kaznit će ga se nagradom koju je dosad osvojio na turniru u dodatku s ostalim kaznama u vezi ovog incidenta."

Podsjetimo, pravila na teniskim turnirima, pogotovo Grand Slamovima su i više nego jasna kada su u pitanju ovakvi incidenti.

"Igrači ne smiju niti u jednom trenutku fizički ugroziti suce, protivnika, gledatelje ili bili koju drugu osobu unutar igrališta. Sudac, u konzultacijama s nadležnima, može proglasiti diskvalifikaciju za kršenje ovog pravila."

Đoković izbačen s US Opena: Sutkinju pogodio lopticom u glavu