Tenis
Tenis

Novak Đoković objavio mističnu poruku s brojevima koji su bili opsesija Nikole Tesle

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković 369 tjedana je bio prvi na ATP ljestvici.

Novak Đoković (Foto:Afp)

Uoči nedjeljnog finala ATP turnira serije Masters u Rimu, Novak Đoković je na Instagramu objavio ilustraciju Nikole Tesle s brojevima 3,6 i 5. Subotnjom pobjedom protiv Grka Tsitsipasa Đoković je osigurao da i sljedeći tjedan provede na prvom mjestu ATP ljestvice, po 369. put.

Upravo su spomenuti brojevi bili opsesija jednog od najvećih znanstvenika u povijesti čovječanstva, Nikole Tesle.

Legendarni je znanstvenik rodom iz Hrvatske smatrao kako ti brojevi imaju ključnu ulogu u shvaćanju svega što nas okružuje.

''Kada biste samo znali svu moć brojeva 3,6 i 9 onda biste u rukama držali ključ svemira!", rekao je navodno Nikola Tesla.

Đoković optužio misterioznu bolest, a Rus koji ga je pomeo misli da je njegov problem nešto drugo

Postoje mnoge teorije o značenju tih brojeva, a jedna tvrdi kako se radi o tome da kod duplanja brojeva 1 i 2 i tako dalje, ne možemo doći do brojeva 3, 6 i 9, ali i da su trojstva česta pojava u povijesti čovječanstva.

Jedna od priča vezanih za Teslu kaže kako bi hodao tri puta oko zgrade prije ulaska u nju ili da je brisao suđe sa 18 krpa (taj je broj djeljiv sa 3,6 i 9) ili pak da je odsjedao sam u hotelskim sobama čiji je broj djeljiv sa tri.

Nikola Tesla preminuo je u SAD-u, državi čiji je bio državljanin i u kojoj je živio najveći dio svog života. Umro je 7. siječnja. 1943.u New Yorku u hotelu New Yorker na 33. katu u apartmanu 3327 u 86. godini.

Đoković i Teslini brojevi (Foto: Instagram)