Tenis
Tenis

Đokovićev potez prema Srbinu hrvatskog podrijetla oduševio regiju

Srpski tenisač hrvatskog podrijetla Filip Krajinović postao je nova velika sportska priča.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Američki tenisač Jack Sock svladao je u nedjeljnom finalu Srbina Filipa Krajinovića sa 5-7, 6-4, 6-1 te u pariškom Bercyju osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov u karijeri, koji mu je donio i plasman na završni turnir osmorice najboljih igrača u 2017. godini, londonski ATP Finale.

Unatoč porazu u svom prvom ATP finalu, 25-godišnji Srbin Filip Krajinović postao je velika sportska priča te je bodovima osvojenim u Parizu osigurao plasman na 33. mjesto pojedinačne ATP ljestvice, što mu je najbolji plasman u karijeri. Do finala je dospio iz kvalifikacija, a iz Pariza odlazi bogatiji za 418.450 eura.

Radi se o tenisaču rođenom u Somboru, koji je podrijetlom Hrvat. Međutim, Krajinović u svim intervjuima ističe da će uvijek igrati za srpsku reprezentaciju. A ovih dana otkrila se i njegova povezanost s Novakom Đokovićem.

''Srbija je mala država, a svi njezini tenisači su jako bliski. Prije početka Mastersa u Parizu bili smo svi na večeri s Novakom Đokovićem, koji je prolazio kroz Pariz na putu prema SAD-u. Znate, Novak je oduvijek vjerovao u Filipa. Plaćao mu je trenera, čak mu je poklonio stan u Beogradu. Oduvijek je znao da Filip može biti veliki igrač, čak i kad Filip nije vjerovao u sebe. Kad su ga oborile ozljede, Nole je bio uz njega'', izjavio je Petar Popović, Filipov trener, francuskim medijima.