Tenis
Tenis

Neuspješan dan za naše mladiće u Umagu: Nisu uspjeli iznenaditi favorite

Duje Ajduković i Dino Prižmić nisu uspjeli proći u drugo kolo turnira u Umagu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač, 21-godišnji Duje Ajduković (ATP-276.) nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Umagu, bolji od njega je na startu bio peti nositelj Slovak Alex Molčan (ATP-38.) sa 6:2, 7:6 (2).

Ajduković tako nije uspio ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je stigao do 2. kola u Umagu te kada je ostvario svoju jedinu pobjedu na ATP Touru u dosadašnjoj karijeri.

Napokon ćemo gledati Hrgovića u ringu: Čeka ga neporaženi Kinez s kojim se trebao boriti

Protiv Molčana, koji je trenutačno u najboljoj formi u karijeri, Ajduković je vrlo loše započeo na svom početnom udarcu, izgubio sva četiri gema na svom servisu u prvom setu, a izgubio je i prvi servis-gem u drugom. Kada se stabilizirao na srvisu, uspio je drugi set odvesti do "tie-breaka" u kojem je i poveo sa 2-1, ali je potom izgubio šest poena zaredom.

Prižmić predao zbog ozljede

Mladi hrvatski tenisač, 16-godišnji Dino Prižmić (ATP-815.) predao je svoj prvi meč u karijeri na ATP Touru, u susretu 1. kolu Umaga Španjolac Benabe Zapata Miralles (ATP-82.) je imao prednost od 6:4, 3:0 kada je Prižmić zbog ozljede trbušnog zida.

Sprema se neviđena nevera u hrvatskom nogometu: Još jedan kultni klub na rubu propasti

Prižmić, koji je prošloga tjedna osvojio drugo mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu, u prvom je setu čak u tri navrata imao "break" prednosti protiv devet godina starijeg Španjolca, vodio je sa 1:0, 2:1 i 4:3, ali je Zapata Miralles svaki put vraćao zaostatak da bi kod vodstva 5:4 još jednom oduzeo servis Prižmiću te tako okončao prvu dionicu svoju korist.

Nakon što je Španjolac dobio i prva tri gema drugog seta, produžio svoj niz osvojenih gemova na šest zaredom, odnosno osvojio osam od posljednjih devet odigranih igara, Prižmić je odlučio predati.