Tenis
Tenis

Naši zlatni tenisači zahvalili čovjeku koji je najzaslužniji za ovo pa poručili: "Teško je ovo opisati, ovo je bilo teško i sanjati"

Pavić i Mektić prije pet godina nisu bili ni u kombinacijama, a sad slave svoje prvo zlato na Olimpijskim igrama.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ovaj petak ostat će ispisan zlatno/srebrnim slovima u hrvatskoj olimpijskoj i teniskoj povijesti. Mate Pavić i Nikola Mektić u svehrvatskom finalu muških parova na Olimpijskim igrama u Tokiju pobijedili su Ivana Dodiga i Marina Čilića 6:4, 3:6, 10:6 te se uspeli na najvišu stepenicu na pobjedničkom postolju, jednu više od kumova iz Međugorja.

Dvije hrvatske trobojnice vijorile su se istovremeno na svečanoj ceremoniji dodjele medalja, a taj prizor još će dugo ostati u pamćenju svih hrvatskih navijača. Uvjereni smo, dugo će ga svojoj djeci i unucima prepričavati i akteri, četiri velikana hrvatskog tenisa, Mate Pavić, Nikola Mektić, Ivan Dodig i Marin Čilić.

Teško je ovo opisati, ovo je bilo teško i sanjati

"Nisu nam teške, lako ih je nositi,“ našalio se Nikola Mektić pa prepustio riječ partneru:

"Teško je ovaj osjećaj objasniti. Sve što pričamo, teško to može opisati. Osvojili smo zlato i to će ostati,“ teško je pronalazio riječi Mate Pavić.

"Ovo je teško sanjati, sanjaš da ćeš nastupiti i onda kad osvojiš, ne znaš kako bi reagirao. Tek s vremenom će nam doći do mozga što smo napravili. Tek kad vidimo sve prijatelje, obitelj, trenere će nam biti jasno,“ rekao je Mektić.

"Nadam se da su Hrvati uživali u ovom meču. Bilo je čudno igrati ovakav meč bez publike pa je bio drugačiji osjećaj. Čak je naša hrvatska delegacija bila tiha jer je navijala za oba para,“ rekao je Pavić.

"Bio je napet meč, jako dobar, na kraju je odlučio super tie-break i prezadovoljni smo zlatom,“ dodao je Mate.

"Imamo jako dobru energiju, uživamo u suradnji i to je tajna našeg uspjeha,“ rekao je Mektić.

Prije pet godina ovo nismo ni sanjali

"Koronavirus? Oporavili smo se od bolesti i vratili se brzo u formu. Wimbledon je bio najava ovoga, a ovo je kruna svega,“ otkrio je Mate Pavić.

"Prije pet godina nisam bio ni blizu Olimpijskih igara i već na svojim prvim igrama smo napravili ovakav rezultat. Čudesno! Mi smo i po renkingu najbolji par na svijetu, na temelju naše kvalitete mnogi su ovo očekivali, ali to treba i potvrditi,“ rekao je Mektić.

"Ovo je povijestan uspjeh za hrvatski tenis. Čestitali bismo i našem izborniku Vedranu Martiću. Bio je uz nas cijelo vrijeme, on je zaslužan za ovo zlato kao i mi. Čestitke Čili i Dodi na sjajnom meču, ovo je veliki dan za naš tenis,“ podvukao je Pavić.