Tenis
Tenis

Nakon Nadala u Melbourneu ispao i Federer

Novak Đoković je u polufinalu Australian Opena svladao Rogera Federera s rezultatom 7-6(3), 7-5, 6-4.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako je sve završilo u tri seta, meč je trajao tek nešto manje od tri sata. Srpski tenisač je u neizvjesnom susretu ipak uspio pobjediti Federera i tako izborio nastup u finalu prvog Grand Slam turnira sezone.

>> Ferrer prošao do polufinala preko ozljeđenog Nadala

>> Na Li i duhovitošću i igrom osvojila navijače

Neuobičajeno za ovakav susret, obojica igrača iskoristila su dosta break prilika. Đoković je do kraja susreta pet puta oduzeo servis Švicarcu, a Federer je isto napravio tri puta. Susret je konačno odlučen u devetom gemu trećeg seta. Federer je u osmom gemu vratio ranije oduzeti break da bi odmah izgubio svoj servis i omogućio Đokoviću da proslavi svoj ulazak u finale Australian Opena.

Inače, ovo je 7. pobjeda Đokovića nad Federerom u 20 odigranih susreta. U finalu će srpski tenisač igrati protiv boljeg iz susreta između Andy Murraya i Davida Ferrera koji se igra sutra.

 "Osjećao sam ekstreman pritisak. Morao sam napasti prilike koje su se ukazale. U drugom sam setu gubio 5-2. Da sam ga izgubio, tko zna u kojem bi smjeru otišao meč. U svakom slučaju, ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u posljednje vrijeme", rekao je Đoković koji je komentirao i drugi polufinalni susret između Ferrera i Andy Murraya.

"Veselim se što ću sutra gledati taj meč iz kreveta uz porciju kokica. David je odigrao fantastičan meč protiv Nadala, premda se Rafa očigledno mučio", zaključio je Đoković.