Tenis
Tenis

Nova nada hrvatskog tenisa stiže iz Splita, za sedam dana skočio je 900 mjesta na ljestvici

Mili Poljičak je 17-godišnji Splićanin i nova nada hrvatskog tenisa.

Mili Poljičak, 17-godišnji Splićanin nova je nada hrvatskog tenisa. On je jedan od najboljih juniora svijeta, a prošlog tjedna zablistao je na seniorskom turniru i skočio za 923 mjesta na ljestvici.

On je nova nada hrvatskog tenisa kojeg je počeo igrati na istim terenima kao i Mate Pavić. Na splitskim Baterijama zagrijao se za ovaj sport, i to baš pod trenerskim vodstvom Pavićevog oca Jakova.

Skočio za 923 mjesta na ljestvici

Poljičak je u međuvremenu stigao do pozicije 4. juniora svijeta, a prošlog tjedna i do prvog ozbiljnog seniorskog rezultata. Na Zagreb Openu prvi je put dobio meč na turniru Challenger razine, a potom ušao u seriju i otišao skroz do kraja, do finala. 

"Nakon prvog kola vidio sam da igram dobro i vjerovao sam da mogu dobiti baš svakoga na turniru. Mislim da je to bilo ključno, to što sam sebi rekao da mogu igrati sa svima. To sam uspijevao kroz cijeli tjedan, dokazivao sam to na terenu", kazao je mladi tenisač iza kojeg je sjajan tjedan.

Tjedan u kojem je skočio za čak 923 mjesta na ATP ljestvici. U Zagreb je stigao kao 1472. tenisač svijeta, a otišao kao 549. Samo su dva tenisača ispod 18 godina bolje rangirani od Poljička.

Želi ponoviti uspjeh Čilića i Ćorića

Iako će mu glavni fokus sada biti na seniorskom tenisu, nastupit će i na preostala tri juniorska Grand slam turnira. Želi se pridružiti Marinu Čiliću i Boini Ćoriću koji su hrvatskom muškom tenisu donijeli juniorske Grand slam naslove.

"Naravno, bila bi to još jedna kruna moje karijere. To je cilj ove godine, pokušati uzeti Grand slam turnir i otići što dalje na tim turnirima. Mislim da bi to bio veliki uspjeh jer su samo Čilić i Ćorić to uspjeli napraviti u našem tenisu", kazao je pa odgovorio koji su mu dugoročni ciljevi:

"Prioritet mi je da zarađujem od tenisa, da mi to bude posao i da uživam u tome. Ako ćemo pričati o nekim uspjesima, svi bi voljeli osvojiti Grand slam i biti među pet najboljih tenisača svijeta, pa tako i ja".

Uzor mu je Novak Đoković

Forhend i razumijevanje igre smatra svojim najvećim teniskim adutima, a kao teniskog uzora navodi najboljeg na svijetu.

"To se mijenjalo kroz godine. Trenutno je Novak Đoković. Sviđa mi se njegov stil igre, način na koji dobiva mečeve i uspijeva izvlačiti. Sviđa mi se njegova mentalna priprema", priznaje mladi tenisač.

Tko zna, možda se s uzorom jednom i nađe s druge strane mreže jer Đoković neće tako brzo otići, a Mili Poljičak polako dolazi. Odlučan ostaviti svoj trag u teniskom svijetu...

Više o