Tenis
Tenis

Spojite prijevremenu mirovinu i izolaciju zbog korone i dobit ćete Šarapovu koja dijeli svoj broj mobitela

Jedna od jedna od igračica koja je obilježila tenisku povijest Maria Šarapova odlučila se za neobičan potez s obzirom na svoj zvjezdani status među fanovima.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prije svega nekoliko mjeseci jedna od tenisačica koja je obilježila veliki dio povijesti ovog sporta otišla je u mirovinu. Marija Šarapova odlučila je nakon brojnih problema s ozljedama okončati svoju karijeru.

Prije također nekoliko mjeseci pojavio se koronavirus, koji upravo hara SAD-om gdje živi bivša tenisačica. Mirovina nakon više od 20 godina tenisa, plus izolacija u svojoj kući može iznimno teško pasti nekome tko je bio okružen fanovima, medijima i ljudima do prije par mjeseci.

Šarapova je zato došla na ideju da nakon videokonferencije s čak 150 ljudi objavi javno svoj broj mobitela (jednog od vjerojatno nekoliko), te je zamolila svoje fanove da joj pišu.

Iskreni odgovor bivšeg izbornika Hrvatske koji je odjeknuo Balkanom: "To je dobra šamarčina svima nama"

"Pozdrav svima. Sretan vam petak, što god to značilo. Razmišljala sam kako da dođem sa svima vama u kontakt i došla sam na ideju. Želim čuti što mislite o cijeloj ovoj situaciji distanciranja i izolacije. Evo vam ideja, želim da mi pišete što mislite o tome. Napisat ću ovdje svoj broj mobitela koji upravo držim u rukama i snimam se. Dakle, pišite mi i čekajte na odgovor. Molim vas to napravite", rekla je između ostalog Šarapova.

Sa svega 32 godine profesionalni sport napušta igračica koja je u karijeri osvojila pet Grand Slam titula, te sveukupno 36 WTA naslova. Bila je svjetski broj 1 svega 21 tjedan u karijeri, a završila ju je kao 369. igračica svijeta.

Srušio prvaka Europe na Anfieldu pa novom članu obitelji dao legendarno ime u sjećanje na taj dan

Jedna je od samo deset žena koja je osvojila sva četiri Grand Slam naslova te jedina Ruskinja kojoj je pošlo to za rukom. Do svjetskog broja 1 stigla je sa svega 18 godina.

Mnogi je vide kao jednu od najborbenijih tenisačica u povijesti ovog sporta, koja je u velikoj mjeri promijenila povijest ove igre.

Jedina, ali velika mrlja na njezinoj karijeri jest pad na doping-testu 2016. godine zbog kojeg je suspendirana na dvije godine. Suspenzija je smanjena na 15 mjeseci, no nikada se nakon toga nije uspjela vratiti na razinu na kojoj je bila u najboljim godinama svoje karijere.

Prema magazinu Forbes, ona je 11 godina zaredom bila najplaćenija sportašica svijeta.

Recimo i da je posljednji meč odigrala na Australian Openu protiv naše Donne Vekić, koja ju je porazila sa 6:3, 6:4.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Više o