Tenis
Tenis

Ljubičić i Martić slavili u prvom kolu, Dodig izgubio od Davidenka

Ivan Ljubičić i Petra Martić plasirali su se u drugo kolo posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena. S druge strane, Ivan Dodig je zaustavljen u 1. kolu od Nikolaja Davidenka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ljubičić je u prvom kolu igrao protiv Sloveca Blaža Kavčića i slavio rezultatom 7-6(5), 3-6, 6-1, 7-5. Ljubičić je izgledao jako dobro u svom prvom nastupu na američkom betonu (u drugom djelu sezone). Naime, hrvatski je tenisač propustio cijelu američku turneju uoči US Opena kako bi sanirao bolna leđa koja ga muče već jedno duže vrijeme. U drugom kolu Ljubičića čeka Argentinac David Nalbandian koji je s 3-1 u setovima bio bolji od domaćeg predstavnika Bobbyja Reynoldsa.

Petra Martić je plasman u 2. kolo izborila preko Čehinje Barbore Zahlavove Strycove. Hrvatska tenisačica odigrala je jedan vrlo dobar meč u kojem je vješto okrenula zaostatak od 1-0 u setovima u svoju korist protiv vrlo neugodne Čehinje. Na kraju je rezultat bio 5-7, 6-3, 6-4 za našu tenisačicu koja u 2. kolu igra protiv 17. nositeljice, Ruskinje Anastazije Pavljučenkove.

Nikolaj Davidenko je Ivana Dodiga pobijedio nakon gotovo četiri sata igre i pet setova. Naš je tenisač osvojio prvi set u 13. igri da bi potom izgubio sljedeća dva u kojima je osvojio samo 3 gema. Dodig se vratio u meč osvojivši četvrti set s 6-2 da bi s istim rezultatom Davidenko slavio u petom, odlučujućem setu.