Tenis
Tenis

Od senzacionalne pobjednice Roland Garrosa do uvjerljivo najgoreg servisa na WTA Touru!

Teško je za povjerovati da je Jelena Ostapenko prije dvije godine osvojila Roland Garros, a prošle bila u polufinalu Wimbledona.

Jelena Ostapenko (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Latvijska tenisačica Jelena Ostapenko bila je senzacionalna pobjednica Roland Garrosa prije dvije godine te polufinalistica Wimbledona lani. Ove sezone izgubila je u prvim kolima na sva tri dosadašnja Grand Slam turnira te predvodi sve igračice u neslavnoj statističkoj rubrici – dvostruke pogreške.

Mlada 22-godišnja Latvijka na Wimbledonu je odigrala 27. meč u sezoni, u kojem je napravila jubilarnu 200. dvostruku pogrešku! To bi značilo da u prosjeku ova bivša Grand Slam pobjednica radi 7,4 dvostruke pogreške po meču, što zvuči apsolutno nevjerojatno.

Da je riječ o vjerojatno najgorem servisu u ovom trenutku u Top 100 WTA Toura,dokazuju i priložena dva videa. Na prvom u glavu pogađa svog partnera u mješovitim parovima Roberta Lindstedta, a na drugom u tijelo pogađa suparnicu koja nije primala servis, već je stajala ravno ispred nje.

Zanimljivo, ova druga situacija dogodila se u meču ženskih parova, u kojem su s druge strane mreže stajale Alize Cornet i naša Petra Martić. U ovom slučaju Martić je primala servis, a Ostapenko je direktno pogodila Cornet i, što je najgore, sebi i partnerici priuštila poen! U konačnici su ipak slavile Martić i Cornet.

Ostapenko je poznata po svojim gromovitim udarcima koji za sobom povlače i puno rizika da se dogodi miss hit, odnosno da krivo pogodi loptu. To je vjerojatno slučaj u obje situacije, ali je s druge strane nedopustivo da igračica iz samog vrha svjetskog tenisa ima toliko pogrešaka na početnom udarcu s kojim se kreće u svaki poen, u svaki gem, u svaki meč...

JELENA OSTAPENKO - OPASNOST U WIMBLEDONU