Tenis
Tenis

Hrvatski okršaj za polufinale: Čilić i Karlović po prvi put!

Marin Čilić velikom je lakoćom preskočio i drugu prepreku na PBZ Zagreb Indoorsu. Prvom nositelju zagrebačkog ATP turnira trebala je samo 61 minuta igre za pobjedu nad Austrijancem Danielom Köllererom 6-2, 6-1…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Protiv 26-godišnjeg austrijskog tenisača, trenutno 75. na ATP ljestvici i dosta 'neomiljenog' na Touru zbog često kontroverznog ponašanja, Čilić je pokazao jednako uvjerljivu, ako ne i bolju prezentaciju u odnosu na uvodni meč protiv Čeha Jana Hajeka u kojem je slavio sa 6-2, 6-2. Najbolji hrvatski i deseti svjetski tenisač u dva je dvoboja izgubio kombinirano samo sedam gemova, a lakoća igre i pobjeđivanja sugerira kako se na Čiliću uopće ne osjeća umor i promjena vremenske zone, nakon što je prošloga tjedna dogurao do polufinala Australian Opena.

Nije bilo jednostavno, morao sam igrati svaki poen

Prvi dvoboj između Čilića i Köllerera bio je rezultatski neizvjestan samo do 2-2 u prvom setu. Čilić je u četvrtom gemu propustio jednu 'break' loptu, ali je nakon toga osvojio devet gemova za redom. Köllerer je u šestom gemu drugog seta uspio izbjeći 'kvrgu' na svom početnom udarcu.

'Nije bilo jednostavno, morao sam igrati ozbiljno svaki poen. U početku sam malo tražio svoj ritam, a kasnije je bilo sve bolje, pogotovo jer sam dobro servirao. Köllerer je dosta sličan igrač kao i Hajek, nema nekih oružja u igri kojima mi je mogao nauditi', izjavio je Čilić.

>> ATP Zagreb: Ljubičić poražen nakon drame protiv Lacka

Marin je dvoboj okončao sa 16 neforsiranih pogrešaka, Austrijanac ih je napravio pet manje. No, odnos u osvojenim poenima bio je 55-24, što dovoljno potvrđuje koliko je Čilić bio dominantan.

Ivo Karlović izborio je četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu pobjedom nad Francuzom Alexandreom Sidorenkom 7:6 (4), 7:6 (8), a za plasman u polufinale će u petak igrati s Marinom Čilićem.

Karloviću su za prolaz među osam najboljih trebala 110 minuta, dva 'tie-breaka' i 21 as-servis protiv 21-godišnjeg Francuza ruskog podrijetla, koji je rangiran kao 187. na ATP listi. Karlović nije napravio nijedan break, iako je imao čak devet prilika, a Francuz nijednu.

Karlović i Čilić igraju u petak glavni meč dana u 17 sati, a zanimljivo je da će ovo biti njihov prvi međusobni dvoboj.