Tenis
Tenis

Teniska legenda? Ne, najveća teniska sramota svih vremena!

Bivši broj 1 muškog tenisa Ilie Nastase pokazao je gnjusnu stranu svog karaktera za tijekom FED Cup vikenda.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ilie Nastase, bivši broj 1 svjetskog tenisa, pokazao je svoju primitivnu stranu u susretu FED Cupa između Rumunjske i Velike Britanije. Nastase je u 71. godini izbornik rumunjske ženske reprezentacije, pa čudi što je u tako poznim godinama odlučio baciti veliku mrlju na svoju karijeru.

Nastase je u drugom setu meča između Cirstee i Konte odlučio napasti glavnog suca dvoboja, a potom gošće iz Velike Britanije - izbornicu Anne Keothavong i Johannu Kontu.

"Kurve jedne", urlao je Nastane nekoliko puta prije nego je udaljen na tribine, a potom i izbačen iz sportskog kompleksa.

Konta je odmah izgubila servis, a onda u suzama zatražila prekid meča. To je potrajalo 20-ak minuta, no kada se vratila nanizala je pet gemova i zaostatak od 1:3 u drugom setu okrenula u pobjedu 6:2, 6:3.

To je bila samo kap koja je prelila čašu što se tiče njegovog ponašanja. Ranije tijekom tjedna Nastase je imao rasistički komentar na trudnoću po mnogima najbolje igračice svih vremena - Serene Williams.

"Vidjet ćemo što će ispasti. Čokolada s mlijekom?".

Novinara koji je objavio tu njegovu izjavu Nastase ne dan kasnije napao i rekao mu da je glup, te da ne razumije što je krivo rekao.

Na predstavljanju reprezentacija, kada su izbornici trebali odraditi zajedničko fotografiranje, Nastase je prišao 37 godina mlađoj izbornici i pitao je "Mogu li dobiti broj tvoje sobe?".

Bilo mi je jako neugodno, zapravo, svima je bilo. Niti jedna žena ne bi trebala podnositi takve stvari", komentirala je britanska izbornica.