Tenis
Tenis

Federer zadivljen: Ovo je zbilja čudesno!

Čak i veliki Roger Federer s divljenjem priča o meču Isnera i Mahuta...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Meč 1. kola Isner i Mahut započeli su u utorak, nastavili u srijedu, ali niti nakon dva dana gladijatorske borbe dvojice 'zombija', pobjednik još nije poznat. Rezultat je 59-59 u petom setu, a nastavak na terenu broj 18 je u četvrtak, ne prije 15.30 sati.

>> Meč stoljeća: 192 as servisa, 59:59 u petom setu!

Čudesno, ovo je apsolutno čudesno. Na neki način, volio bih da sam na njihovom mjestu, a na neki način i ne bih baš to volio. Ovo je vrlo poseban teniski meč

Nevjerojatni dvoboj dvojice tenisača koji vjerojatno neće osvojiti Wimbledon, ali se već sada mogu osjećati vimbldonskim pobjednicima, inspirirao je i novinare u All England Clubu na natjecanje u pisanju bolje priče s ovog meča. Jedan od njih je napisao: 'Pobijedit će onaj koji se u četvrtak prvi probudi'.

Dakako, kada se u All England Clubu pročuo glas o 'meču u kojem nema kraja', mnogi su tenisači i tenisačice krenuli ka terenu 18 kako bi bili protagonisti povijesti i svjedočili meču u kojem su oboreni toliki rekordi. Samo peti set trajao je sedam sati i šest minuta. Tenisači rijetko gledaju mečeve svojih kolega, ali u igračkom restoranu, u kojem se 'regularno' prati Svjetsko nogometno prvenstvo, igrači su tražili 'promjenu programa' i prebacivanje slike na teren broj 18.

Šesterostruki pobjednik i branitelj naslova, Švicarac Roger Federer, koji je teško svladao Srbina Ilju Bozoljca u četiri seta, također je iskazao divljenje Isneru i Mahutu…

'Kada sam krenuo na svoj meč, bilo je 11-11 u petom setu kod njih, a kada sam završio, oni su još uvijek igrali. Čudesno, ovo je apsolutno čudesno. Na neki način, volio bih da sam na njihovom mjestu, a na neki način i ne bih baš to volio. Ovo je vrlo poseban teniski meč. Nadam se da će ga Isner i Mahut uspjeti sutra nekako završiti,' izjavio je Federer.

'Čudim se što ti dečki uopće stoje. Možete otpisati da bilo koji od njih dvojice ima šansu otići daleko na turniru, ali će njihova imena biti zauvijek zapisana u povijesnim knjigama,' rekao je bivši trostruki vimbldonski pobjednik, danas stručni sukomentator BBC-a John McEnroe.

Da ironija priče bude potpuna, pobjednika dvoboja čeka Nizozemac Thiemo De Bakker, koji je dvoboj protiv Kolumbijca Santiaga Giralda i sam započeo u utorak, a nastavio u srijedu. No, de Bakker je ipak završio svoj dvoboj, te je u 'malom maratonu' u petom setu slavio sa 16-14…