Tenis
Tenis

Federer: Nadal nije najbolji igrač svih vremena, ali...

Roger Federer iznio je svoje mišljenje o svom najvećem rivalu Rafaelu Nadalu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

I treći meč na ovogodišnjem US Openu je Roger Federer dobio bez izgubljenog seta. Nakon Briana Dabula i Andreasa Becka pobijedio je sa 6-4, 6-3, 6-3 Paul-Henrieja Mathieua...

Morat će jednom osvojiti i US Open, bez tog trofeja nikada neće moći biti najbolji

Nakon pobjede protiv Francuza Federer je više morao odgovarati na pitanja o Rafaelu Nadalu i komparaciji s njim, nego li o meču koji ga je lansirao u osminu finala turnira.

'Znam da Nadala prokleto muči US Open. Godinama ovdje ne uspijeva napraviti pravi rezultat,' rekao je Švicarac i potom bio upitan koliko je Nadal udaljen od statusa "najboljeg tenisača ikada".

'Mislim da je dovoljno daleko od takvog epiteta, ali je i dovoljno mlad da dođe blizu takvog naziva. Ima perspektivu, to definitivno,' rekao je Federer i nastavio:

'Osvojio je toliko mnogo trofeja u Roland Garrosu što je stvarno impresivno. Bio je i olimpijski pobjednik što ne treba zaboraviti. No, morat će jednom osvojiti i US Open, bez tog trofeja nikada neće moći biti najbolji. On čak nikada nije igrao finale u New Yorku, a mene je, recimo, najviše mučio Roland Garros. No, tamo sam igrao finala prije no što sam osvojio,' rekao je Federer, vlasnik 16 Grand Slam naslova u karijeri.

Federer je šest puta osvajao Wimbledon, pet puta US Open, četiri puta Australian Open i jednom Roland Garros.

Nadal ima osam Grand Slam titula. Pet puta je bio najbolji u Roland Garrosu, dva puta u Wimbledonu i jednom na Australian Openu. No, Španjolac ima i 24 godine, te dovoljno vremena za još mnoga slavlja na najvećim turnirima.
 

Više o