Tenis
Tenis

Jedna od najbogatijih tenisačica svijeta priredila novu senzaciju: Izbacila drugu na svijetu za četvrtfinale Wimbledona

Emma Navarro, kći američkog tajkuna, priredila je veliko iznenađenje na Wimbledonu.

Emma Navarro (Foto:Afp)

Emma Navarro (WTA - 17.) prvi put u karijeri zaigrat će u četvrtfinalu na Grand Slam turniru, nakon što je u nedjeljnom dvoboju osmine finala Wimbledona na središnjem terenu svladala drugu tenisačicu svijeta Coco Gauff sa 6:4, 6:3.

Navarro će u četvrtfinalu igrati protiv Talijanke Jasmine Paolini (WTA - 7.) kojoj je Madison Keys zbog ozljede bila prisiljena predati meč kod rezultata 6:3, 6:7 (6), 5:5.

Drugi četvrtfinalni par u donjem dijelu ždrijeba čine najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 37.) i novozelandska kvalifikantica Lulu Sun (WTA - 123.).

Vekić je svladala Španjolku Paulu Badosu sa 6:2, 1:6, 6:4 u meču koji je triput prekidan zbog kiše, a Sun je svladala bivšu osvajačicu US Opena, domaću miljenicu Emmu Raducanu sa 6:2, 5:7, 6:2.

Osim Jasmine Paolini, koja je ove godine zablistala u Roland Garrosu i izgubila tek u finalu od najbolje tenisačice svijeta Ige Šwiatek, nijedna od preostalih četvrtfinalistica u donjem dijelu ždrijeba nije došla dalje na Grand Slam turnirima.

Sve su četiri tenisačice prvi put u wimbledonskom četvrtfinalu.

Navarro je kći američkog tajkuna

Emma Navarro ima 23 godine i ove je sezone zaradila 1.074.546 dolara. Kći je američkog tajkuna Bena Navarra.

Magazin Forbes procjenjuje bogatstvo sina slavnog trenera američkog nogometa Franka Navarra na 1,2 milijarde dolara. Bogatiji je od Rogera Federera (550 milijuna dolara), Novaka Đokovića (240) i Rafe Nadala (220) zajedno.

Kako je Ben Navarro stekao svoje bogatstvo? Otac Emme Navarro veliki je obožavatelj tenisa. Primjerice, kupio je Western & Southern Open. Obogatio se 1998. pokretanjem Sherman Group, tvrtke specijalizirane za kreditne kartice i naplatu dugova, te Credit One. Sa suprugom Kelly ima četvero djece, a osim Emme tenis na sveučilištu aktivno igra još jedna njihova kći - Meggie.

Ipak jedna druga američka tenisačica dolazi iz još imućnije obitelji, radi se o Jessici Peguli koja se nalazi na visokom 5. mjestu WTA ljestvice.

Njen otac Terry Pegula je američki milijarder koji je zgrnuo ogromno bogatstvo na nafti i plinu te stvorio sportsko carstvo koje uključuje Buffalo Sabrese iz NHL-a, te Buffalo Billse iz NFL-a.

Magazin Forbes njegovo bogatstvo procjenjuje na čak 6,8 milijardi američkih dolara!

Veliki portugalski talent (15) nestao nakon Eura: U dramu umiješani menadžeri, spominje se i hrvatski klub?

VIDEO Giannisove suze nakon rušenja Hrvatske obilaze svijet: Ispunio je veliki san

Sesar nakon Grčke: "Ne volim slaviti poraze, ali na pravom smo putu. Jedva čekam studeni..."