Tenis
Tenis

VIDEO Suze Donne Vekić obilaze svijet: Svi su ustali i zapljeskali Hrvatici na velikoj pobjedi

Donna Vekić je sjajnom predstavom izborila prvo polufinale Grand slam turnira u karijeri.

Donna Vekić (Foto:Afp)

Donna Vekić se po prvi put u karijeri plasirala u polufinale Grand slam turnira! U četvrtfinalu Wimbledona je svladala Lulu Sun sa 5-7, 6-4, 6-1.

Tako je postala treća Hrvatica koja je stigla do polufinala nekog Grand slam turnira. To je prvo uspjela Ivan Majoli u Rolandu Garrosu 1997. kojeg je i osvojila, pa Mirjana Lučić koja je pak igrala polufinale Wimbledona 1999. i Australian Opena 2017. godine.

Vekić je emotivno proživjela najveću pobjedu karijere, nakon meča je stala pred mikrofon kako bi dala prvu izjavu, a onda je rukama prekrivala lice kako bi sakrila suze:

"2021. godine pretrpjeli ste ozbiljnu ozljedu koljena. Priznali ste da je bilo trenutaka kada ste imali sumnji oko buduće karijere. Kakav je osjećaj biti polufinalist Wimbledona?", glasilo je pitanje koja je dotaknulo Donnu u srce.

Nakon nekoliko trenutka se uspjela sabrati, no podignule su je i ovacije tribina. Svi su ustali i zapljeskali Hrvatici na velikom postignuću. Zahvalila je obitelji i prijateljima na velikoj podršci dodavši kako bez njih ne bi bila ovdje.

Donna će tek saznati protivnicu u polufinalu Wimbledona, a to će biti pobjednica dvoboja Paolini – Navarrro.

Snimku možete vidjeti OVDJE.

  Čudesna Donna Vekić u polufinalu Wimbledona! Tenis karijere za povijest

Veliki skandal trese francusku reprezentaciju: Policija uhitila dvojicu igrača zbog optužbe za spolno zlostavljanje