Tenis
Tenis

Ajduković iskreno progovorio o nesvakidašnjem kiksu našeg tenisa: ''Nedostajalo je kvalitete''

Ivan Dodig i Duje Ajduković nisu skrivali razočaranje nakon današnjeg ispadanja iz Davis Cupa održanog u Varaždinu.

Belgijski tenisač Zizou Bergs savladao je Duju Ajdukovića rezultatom 6:1, 7:5 i tako donio treći, pobjednički bod svojoj reprezentaciji, Belgiji, koja je s ukupnih 3:1 svladala Hrvatsku u kvalifikacijskom susretu za plasman u grupnu fazu završnice Davis Cupa održanom u Varaždinu.

''Nedostajalo je igračke kvalitete. Možda neiskustvo, krive odluke, emocije… Ali po meni je jednostavno nedostajalo igračke kvalitete, on je bio bolji igrač i to je to'', iskreno je rekao Ajduković.

Hrvatski par Ivan Dodig i Mate Pavić izgubili su od belgijskog para Sandera Gillea i Jorana Vliegena s 2:6, 6:3, 7:6 (4).

Katastrofa hrvatskog tenisa: Reprezentacija ispala u Varaždinu od protivnika bez ijednog Top 100 igrača

''Ne možemo mi sebi nešto puno zamjeriti. Danas smo u meču od gotovo dva i pol sata napravili tek pet grešaka. To je nivo kojim se bez problema osvajaju veliki turniri'', istaknuo je Dodig.

Tako će Hrvatska prvi put od uvođenja novog sustava natjecanja u Davis Cupu ostati bez nastupa u grupnoj fazi završnog turnira. Hrvatski tenisači će u rujnu igrati meč kako bi se izborili za mjesto među reprezentacijama koje će 2025. ponovno imati priliku igrati kvalifikacijski susret za plasman na završni turnir Davis Cupa.