Tenis
Tenis

Đoković pohvalio braću iz Hrvatske: "Ovo što sam ja uspio, njima je to šetnja u parku"

Novak Đoković na petim olimpijskim igrama napokon je stigao do zlatne medalje.

Novak Đoković (Foto:Afp)

Novak Đoković pobjedom protiv Carlosa Alcaraza stigao je do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Moguće da je ovo jedan od najboljih mečeva, vjerojatno najdraža dva seta koja sam odigrao u životu protiv Alcaraza. On je bio apsolutni favorit s obzirom na dominantne pobjede protiv mene na Roland Garrosu i Wimbledonu", kazao je srpski tenisač u razgovoru za HRT.

Đoković je pobjedom protiv Alcaraza konačno osvojio zlatnu olimpijsku medalju, jedinu medalju koja mu je nedostajala u pojedinačnoj konkurenciji.

"Ovo su pete olimpijske igre, u većinu sam ulazio kao favorit. Ovog puta sam uspio, emocije su nezamjenjive, neopisive, nešto što su legendarna braća Sinković doživjela više puta. Oni su tu došli kao u šetnju u parku, osvojili još jedno zlato. Njima je isto drago, a i meni je drago zbog njih."

Posebno se osvrnuo na sjajan nastup Donne Vekić, koja je na Igrama u Parizu stigla sve do finala i osvojila srebro.

"Fantastično je kada se na najvećoj sportski smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regije. Mislim da živimo san. Žao mi je što je Donna Vekić izgubila u finalu, ali s druge strane to je ogroman uspjeh. Ona je izvanredna osoba, mislim da može još puno toga napraviti u tenisu, ovo je samo dokaz koliko ona može", zaključio je.

Kontroverzna alžirska boksačica izborila finale Olimpijskih igara: Uvjerljivo slavila u polufinalu!