Tenis
Tenis

Bila je idol mnogih svjetskih generacija, rođena je u susjedstvu, a ovako danas izgleda

Slavna tenisačica 2008. je odlučila završiti veliku karijeru.

Monika Seleš Foto: Afp

Galerija

Prije 31 godinu dogodio se bizaran incident na teniskom turniru u Hamburgu. Tada 19-godišnja tenisačica Monika Seleš izbodena na terenu uz nevjerojatan razlog.

Naime, 1993. godine Monika je otputovala u Hamburg na turnir gdje se trebala suočiti s tada najvećom protivnicom, tenisačicom Steffi Graf, no njihov veliki meč spriječio je pomahnitali napadač koji je Moniku napao i izbo između lopatica leđa tijekom meča protiv Magdalene Maleeve. 

Jedva je preživjela, a otkrilo se da je napadač bio obožavatelj Steffi Graf, a uz to je mrzio Moniku pa je htio osigurati da više ne može igrati protiv Graf.

Samo nekoliko milimetara je izbjegla ubod u vitalni živac zbog čega bi ostala paralizirana.

''Prvog tjedna poslije ranjavanja nisam mogla pomaknuti ruku, ali dopustila sam sebi da me ispune mali naleti nade da ću se potpuno oporaviti i za nekoliko mjeseci opet biti ona stara. Tada još nisam bila potpuno svjesna ozbiljnosti onog što mi se dogodilo u Hamburgu'', stoji u njenoj autobiografiji.

Udana za 32 godine starijeg

Dvije godine nakon uspjela se vratiti tenisu, noto ju je spriječilo da možda postane i najveća ikada. Dijagnosticiran joj je i PTSP kao posljedica hamburškog napada. Njezin napadač preminuo je u Njemačkoj 2022. godine.

Zanimljivo, Monika je rođena u Novom Sadu u mađarskoj obitelji, a osvojila je 9 Grand Slam titula.

Prvi osvojeni Grand Slam turnir bio joj je Roland Garros 1990. godine gdje je pobijedila Steffi Graf i postala najmlađa tenisačica koja je osvojila Roland Garros (16 godina i 6 mjeseci).

Slavna tenisačica 2008. je odlučila završiti veliku karijeru.

Što se tiče njezinog privatnog života. Monika je vjenčana za 32 godine starijeg Amerikanca, Toma Golisana. On je američki milijarder čije se bogatstvo procjenjuje na više od šest milijardi dolara.

 

 

 

Više o