Tenis
Tenis

Najveća senzacija sezone: Čilić prošao, Ćorić nije, a priča dana je Murray

Polovičan uspjeh Hrvata u 3. kolu Indian Wellsa uz najveće iznenađenje u 2016. godini...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala velikog ATP turnira u Indian Wellsu, svladavši u dvoboju 3. kola Argentinca Leonarda Mayera sa 6-4, 6-3 , dok to isto nije uspjelo Borni Ćoriću kojega je sa 6-1, 7-6 (3) nadigrao Čeh Tomaš Berdych.

Čilić je i u trećem međusobnom ogledu svladao Mayera, a po prvi put to je ostvario na tvrdoj podlozi. Prva dva puta njih dvojica igrali su na zemlji Roland Garrosa. Osim s postotkom ubačaja prvog servisa, svega 53 posto, Čilić nije imao gotovo nikakvih problema u ogledu protiv 46. igrača svijeta.

Ispalio je šest as servisa, spasio obje break-lopte u drugom setu kada se dogodio manji pad koncentracije, te je koncentrirano odradio po jedan kvalitetan servis gem na reternu u oba seta.

U osmini finala Indian Wellsa Čilić će igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta. Marin je s francuskim tenisačem dosada odigrao dva meča i još uvijek čeka na osvajanje prvog seta.

Borna Ćorić ni u drugom pokušaju nije uspio svladati 30-godišnjeg Berdycha, trenutačno sedmog igrača svijeta, od kojega je izgubio i prošle godine na travi Hallea.

Ćorić je katastrofalno odradio prvi set u kojem je osvojio jedan gem i to na servis češkog tenisača. Na svom je početnom udarcu osvojio svega tri poena...

U drugom je setu zaigrao bolje, ali je svejedno ispustio tri svoja servis gema. Set je otišao u tie break, gdje je iskusniji Čeh iskoristio svoje prilike za osvajanje poena na suparnikov servis.

Šok dana priredio je Argentinac Federico Delbonis, koji je sa 6:4, 4:6, 7:6(3) slavio protiv drugog igrača svijeta Andyja Murrayja. Argentinac je zaostajao 1:4 u trećem setu i mini-break zaostatka u tie-breaku, nakon što je propustio odservirat za meč, no potom je nanizao šest poena i upisao najveću pobjedu karijere.