Tenis
Tenis

Kontroverzni tenisač uoči velikog turnira otkrio: "Htjeli su mi amputirati testis"

Ruski tenisač Andrey Rubljev otkrio je da je skoro izgubio jedan testis nakon operacije zbog neimenovanog medicinskog problema.

Andrej Rubljov (Foto:Profimedia)

Svjetski tenisač broj 7 Andrej Rubljev morao je na operaciju prije nego što je otputovao u Kinu kako bi sudjelovao na China Openu i Shanghai Mastersu.

Rublev, poznat po svojim talentima na terenu, ali i zbog povremenih ispada, završio je u bolnici nakon što je osjetio neobičan simptom. Potpisao je dokument kojim je liječnicima dao dopuštenje da amputiraju jedan od njegovih testisa, no srećom, taj zahvat nije bio potreban.

"Mogu reći da sam gotovo izgubio 'loptu'"

Nakon što je pobijedio Alexandrea Mullera na Stockholm Openu, Rublev je izrazio zahvalnost jer je operacija prošla bez komplikacija.

"Sada se osjećam savršeno, sve je prošlo dobro. Ne znam kako to inteligentno objasniti, ali na smiješan način mogu reći da sam gotovo izgubio 'loptu'."

Rublev nije bio dugo izvan igre te je nastavio natjecanja na visokom nivou. Došao je do četvrtfinala China Opena, a ispao je u prvom kolu Shanghai Mastersa.

"Rekli su mi da bi moglo doći do amputacije"

U intervjuu za BetBoom Tennis ispričao je kako je operacija bila neophodna neposredno prije njegovog puta u Kinu:

"Nekoliko dana prije leta rekli su mi da moram na operaciju, a ako se ne izvede, moglo bi doći do amputacije. Nakon operacije su mi rekli da bih mogao imati sreće i biti u Šangaju, pa sam pomislio:

'Ako mogu biti u Šangaju, možda ću stići i u Peking.' Evo me ovdje, nitko iz mog tima nije očekivao da ću biti ovdje."

O problemima s bijesom: "Radim na tome..."

Ovaj zdravstveni problem dogodio se nakon serije bijesnih ispada na terenu, tijekom kojih je Rublev razbijao svoje reket. Priznao je kako radi na kontroliranju svog bijesa.

"Radite na tome svaki dan. Postoje mnoge stvari u životu koje nas stresiraju i izazivaju bijes. Možete vježbati kako ostati smiren kad želite eksplodirati. Moj trener također održava psihološke lekcije." zaključio je Rubljev.

Fantastične vijesti iz SAD-a: Hrvat oborio rekord Michaela Phelpsa!

Đoković o strahotama u bivšoj Jugoslaviji: "Vidio sam mrtve ljude, moj grad je bombardiran danju i noću"

Modrić kod Celte Vigo lovi povijesni rekord Real Madrida: Popeo bi se na prvo mjesto ljestvice

Više o