Tenis
Tenis

Ančić lakoćom izborio finale Futuresa u McAllenu

Naš tenisač Mario Ančić kvalificirao se u finale teksaškog ITF Futures turnira u McAllenu, koji se igra na tvrdoj podlozi uz 15.000 dolara nagradnog fonda...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ančiću je ovo tek četvrti turnir nakon dugačke pauze od devet mjeseci, prouzročene posljedicama mononukleoze. Na prethodna tri turnira ostvario je samo jednu pojedinačnu pobjedu, ali je u Teksasu dobio ono što mu je najviše trebalo – veliki broj mečeva i povratak natjecateljskom tenisu, bez obzira što se radi o manjem turniru.

No, s obzirom da je pao na rang ljestvici na 477. mjesto, dobro mu je došao nastup i na Futuresu, pogotovo s obzirom da se plasirao u finale bez izgubljenog seta. U polufinalu je pobijedio prvog nositelja, 25-godišnjeg Španjolca Arnaua Brugues-Davija, trenutačno 316. igrača ATP ljestvice, 6-3, 6-1.

Sudeći po rezultatu, može se pretpostaviti da je to bio i najbolji meč 25-godišnjeg Splićanina na turniru. Meč je bio izjednačen do rezultata 3-3 u prvom setu, a nakon što je Mario napravio break u sedmom gemu, za Španjolca više nije bilo povratka.

'Onoga trenutka kada sam pronašao svoje udarce, prelomio sam meč u svoju korist. Moj suparnik je u početku pokazao da je težak protivnik, no, kako je meč odmicao, sve više sam se mogao oslanjati na svoj servis i preuzeti dominaciju u igri. Jako mi je drago da sam se kvalificirao u finale', izjavio je Ančić nakon meča.

U dvoboju za naslov, Ančić će igrati protiv 24-godišnjeg Rusa Artema Sitaka, trećeg nositelja na turniru u 350. igrača na ATP ljestvici.

Dodajmo da je ovaj turnir Ančiću priprema za dva turnira iz Serije ATP Masters 1000 ovoga mjeseca, u Indian Wellsu i Miamiju. Na prvom će iskoristiti zaštićeni renking, a za drugi je dobio pozivnicu.

ITF Futures McAllen, polufinale:

Ančić - Brugues-Davi (1) 6-3, 6-1