Tenis
Tenis

21-godišnja hrvatska nada prolazi kroz teško razdoblje: ''Doktori su me pitali vidim li se u nečem drugom''

21-godišnja hrvatska tenisačica Ana Konjuh ponovno je na rehabilitaciji. Simpatična Dubrovčanka u samo godinu i pol imala je tri operacije lakta, no uporna Ana ne odustaje. Posljednja operacija rješavala je drugi problem u laktu od onih prethodnih pa se nekad jedna od najboljih juniorki svijeta, nada uspješnom povratku na teren.

Ana Konjuh (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Operacija, rehabilitacija, povratak na teren, bolovi, pa sve ispočetka. Tako je izgledala svakodnevica Ane Konjuh posljednjih godinu i pol dana. Nakon treće operacije lakta, Ana je ponovno na rehabilitaciji, vesela i puna optimizma.

"Za sada smo jako zadovoljni, nekih četiri tjedna je prošlo od operacije. Trenutno sve ide svojim tijekom, imam plan i program po kojem moram raditi i za sada je sve u redu", izjavila je Konjuh.

Ana priznaje kako joj u cijelom ovom razdoblju nije bilo nimalo lako.

"Frustrirajuće je malo moram priznati. Ove prve dvije sam odradila onako u hodu pa sam se vraćala, pa opet ispočetka. A za ovu sam u pet minuta kod doktora odlučila da moram na operaciju, nisam stigla niti puno razmišljati o tome i razbijati glavu što i kako sad, bilo je prilično bezbolno. Možda sad ipak slijedi neki dio razmišljanja, ali nadam se da neće biti predugačak", objasnila je hrvatska tenisačica.

Zabrinjavajuća poruka mlade hrvatske tenisačice: Ne zna kada se vraća nakon operacije

Mnogi sportaši prolaze kroz slične probleme, a dobar dio njih i odustane. Priznaje, i njoj je to prolazilo kroz glavu...

"Pa je, lagala bih da kažem da nije i doktori su mi pitali je li se vidiš raditi nešto drugo osim tenisa, onda sam shvatila i koliko je ozbiljna moja situacija i rekla sam da ne. Da naprave sve što je u njihovoj moći da me vrate na teren i evo, to su i napravili, i nadam se da se iduće godine vraćam na teren", poručila je Ana Konjuh.

Nakon rehabilitacije pred nekadašnjom četvrtfinalisticom US Opena i djevojkom koja je s 19 godina bila 20. tenisačica svijeta ponovno je novi početak. Njezina generacija su i najbolja tenisačica svijeta Naomi Osaka i sjajna Belinda Benčić, a da je nije zaustavio problem s laktom u vrhu bi zasigurno bila i Ana.

"Pa tu i tamo pošaljem poruke ako neki rezultat bude bolji, s Belindom sam najbolja, svaka im čast, dolaze sada i mlađe cure pa nas više ne bi niti nazvala nekom mladom generacijom, ali svijetla je budućnost u ženskom tenisu", rekla je Konjuh.

Ana se nada da će se toj svijetloj budućnosti priključiti i ona. Iduće godine pokušat će ponovno, možemo joj samo poželjeti da ovaj put i ostane na terenu.

Više o