Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

VIDEO Što opet izvodi Ronaldo? Portugal bez njega rastura, on se ponaša kao primadona

Cristiano Ronaldo opet je na meti kritika, ovaj put na Svjetskom prvenstvu.

Cristiano Ronaldo (Foto:Afp)

Portugal je visokom pobjedom nad Švicarskom u osmini finala Svjetskog prvenstva poslao poruku ostalim favoritima za osvajanje naslova. Švicarci su stradali s čak 6:1, a Portugalci su naprosto briljirali.

U prvih 11 nije bilo Cristiana Ronalda i mnogi to vide kao okidač tako sjajne i napokon napadačke igre momčadi Fernanda Santosa. Kao da su igrači bili opušteniji, nisu morali u svakom napadu tražiti gdje je Ronaldo i igra je odmah bila tečnija.

Ronaldo je navodno ušao u prepirku s izbornikom za vrijeme i nakon poraza od Južne Koreje, a on mu je uzvratio klupom u osmini finala. To je očito Portugalu donijelo puno dobroga.

Briljirao 21-godišnji Ramos, prvi hat trick u Katru

Umjesto Ronalda u napadu je zaigrao mladi Goncalo Ramos iz Benfice, koji je zabio prvi hat trick na ovom prvenstvu. Cristiano je kasnije ušao u igru kako bi odmorio prvotimce, no nije uspio zabiti, za razliku od Leaa, koji je postigao sjajan gol nakon što je ušao u igru.

Tako je Ronaldo i dalje bez gola u nokaut-fazi nekog svjetskog prvenstva, a uistinu čudno zvuči da je Portugal zabio šest golova, a on se nije upisao u strijelce.

Nakon utakmice mnogima nije promaknuo detalj u kojem najveća zvijezda i kapetan odlazi u svlačionicu dok njegova momčad slavi s navijačima. Pozdravio ih je i on, ali nakratko te odjurio sam u svlačionicu, dok su ostali pljeskali ispred tribine.

Taj detalj možete vidjeti ovdje.

Kao da se ponavlja priča iz Manchester Uniteda, a svi znamo kako je to završilo.

Portugal u četvrtfinalu ide na Maroko, koji na ovom prvenstvu nije primio gol od Belgije, Hrvatske i Španjolske. Hoće li Santos opet izvesti potentni Portugal na teren ili će Ronaldo biti vraćen u sastav, vidjet ćemo u subotu.