Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Luis Enrique objavio španjolski popis bez nekoliko velikih zvijezda

Naoko vrlo mlada, ali isto tako i izuzetno kvalitetna, djeluje nogometna reprezentacija Španjolske za svjetsko prvenstvo.

Luis Enrique (Foto:Afp)

Potencijalni protivnik nogometne reprezentacije Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru, reprezentacija Španjolske, na prvenstvo odlazi s vrlo mladom postavom, bez nekoliko poznatih imena.

Iako se to nekako moglo i očekivati te je za neke od ranije poznato, na popisu se nisu našli igrači poput vratara Davida De Gee i Kepe Arizabalage, zatim legenda Sergio Ramos, ali i Thiago Alcantara, što je možda i najveće iznenađenje, gledajući da znamo koliko taj igrač znači za Liverpool čiji je član.

Enrique ima čvrstu i kompaktnu momčad

No, pretpostavlja se kako je Luis Enrique odlučio ne voditi igrače koji samim svojim imenom predstavljaju svojevrsni autoritet, ako im ne može dati mjesto u prvom sastavu, što je slučaj upravo kod navedenih.

Na popisu se tako nalazi čak osam igrača koji i dalje ulaze u kriterij U-21 momčadi, dok su tu sedmorica koji su navršili tridesetu.

Slično kao i kod Nizozemaca, nekih superzvijezda svjetskog nogometa trenutno nema, no znamo koliko vrijede igrači poput Albe, Paua Torresa, Aymerica Laportea, Pedrija, Kokea, Busquetsa, Ferrana Torresa, Morate i Danija Olma, a sigurno će iskočiti i još neki igrač, ponajprije netko od prisutnih mladih snaga.

Kao što je navedeno u prvom odlomku, Furija je potencijali protivnik Vatrenih u drugom krugu, budući da nam se skupine križaju u osmini finala. U njihovoj se još nalaze Njemačka, Japan i Kostarika, pa je poprilično jasno koje dvije momčadi su favoriti te kako bi sve osim njihovog prolaska skupine bilo veliko iznenađenje.

Pogledajte kako izgleda popis.

Vratari: Unai Simon (Athletic Club), Robert Sanchez (Brighton), David Raya (Brentford)

Obrana: Dani Carvajal (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Eric Garcia (Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (Barcelona), Jose Gaya (Valencia)

Veza: Sergio Busquets (Barcelona), Rodrigo (Manchester City), Gavi (Barcelona), Carlos Soler (PSG), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Pedri (Barcelona), Koke (Atletico Madrid)

Napad: Ferran Torres (Barcelona), Nico Williams (Athletic Club), Yeremy Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (PSG), Dani Olmo (Leipzig), Ansu Fati (Barcelona)

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.