Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Livaković ipak bez transfera u europskoga giganta: "Sviđa im se, ali ipak se ne uklapa u ono što traže"

Posljednjih dana puno se pričalo o možebitnom transferu hrvatskog vratara Dominika Livakovića u minhenski Bayern.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Čim se Oliver Kahn ukazao na tribinama tijekom utakmice Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila, očekivano su se pojavile insinuacije o tome da je došao gledati Dominika Livakovića.

Ta se priča dodatno zakolutala nakon što se pojavila informacija o ozljedi Manuela Neuera, vratara Bayerna koji je na skijanju slomio nogu i za kojeg je ova sezona završena. Osim toga, Kahn je tijekom utakmice nešto zapisivao i često uzimao mobilni telefon, pa su mnogi zaključili da je bio u kontaktu sa sportskim direktorom Bayerna, Hasanom Salihamidžićem.

Kahn ga vidi u velikom klubu, ali ne Bayernu

Također, jučer navečer je njemački "insajder" Florian Plettenberg objavio da su pregovori između Bayerna i Dinama započeli te da je Livaković prva opcija.

Ipak, još jučer je Kahn odlučio prokomentirati cijelu situaciju. Rekao je da je Livakoviću mjesto u velikom klubu, ali da to neće biti Bayern. 

Kasnije je isto potvrdio i Plettenberg priznavši da je imao netočne informacije.

"Postojali su neki prvi razgovori, ništa više od toga. Pregovori trenutačno ne postoje. Livaković je svakako opcija, no kako je potvrđeno od vodstva Bayerna, oni ne traže skupu opciju", napisao je.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Da našeg reprezentativnog vratara nećemo gledati u Bayernu, potvrdio je Plettenberg svojim današnjim statusom.

"Nisu svi unutar Bayerna uvjereni da je on savršena zamjena za Neurera. Pregovori ne postoje. Yan Sommer opcija je o kojoj se razgovaralo. Keylor Navas također, no on je trenutačno u situaciji da je prestar i preskup", napisao je.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Bayern i dalje vjeruje u Neuera

Jasno je kako Bayern traži vratara koji bi držao jedinicu do ljeta, kad bi se Neuer, u kojeg i dalje vjeruje, trebao vratiti. Jednom od najboljih vratara svih vremena je 36 godina, no vjeruje se da će još nekoliko godina uspjeti zadržati visoku razinu.

Livakoviću treba klub u kojem će biti neupitna jedinica i ne sumnjamo da će ga nakon predstava na Svjetskom prvenstvu svakako naći. Tko zna, možda jednog dana stane i na vrata Bayerna, velikana koji nesumnjivo voli Hrvate. To samo neće biti dok god legendarni Neuer ne kaže da mu je dosta.