Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Kramarić će startati na poziciji napadača, Dalić namijenio Livaji ulogu prvog džokera

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za utakmicu s Marokom u sklopu prvog kola skupine F Svjetskog prvenstva.

Na redovnoj konferenciji za medije ove subote su bili Marko Livaja i Bruno Petković, a kakvu su energiju poslala ova dva napadača koja su u HNL-u najžešći suparnici, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić.

"Onakvu kakvu bi očekivali od suigrača, a ne od suparnika, jer Livaja i Petković ovdje su upravo to - suigrači. Na istom su zadatku, sa zajedničkim ciljem, a to je uspjeh Hrvatske. Jasno je da se obojica nadaju da će što više participirati na Svjetskom prvenstvu, to je normalno, to je logično, a premda su konkurenti za tu poziciju napadača, njih dvojica imaju vrlo, vrlo korektan odnos", naglasio je Lugonjić i dodao:

"Marko Livaja bi se napokon trebao vratiti, odraditi puni trening sa suigračima."

Kako je biti navijač na Svjetskom prvenstvu? Pogledajte reportažu Dnevnika Nove TV

Kad su u pitanju startne pozicije u ofenzivnom dijelu Vatrenih za prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, reporter Dnevnika Nove TV je rekao:

"Vrlo je izgledno da će na utakmici Maroko - Hrvatska Andrej Kramarić startati na poziciji centralnog napadača, ali Zlatku Daliću bi Livaja mogao itekako dobro koristiti s klupe. Uostalom, u toj ulozi je i postigao onaj vrlo, vrlo važan pogodak protiv Austrije u posljednjoj utakmici grupne faze Lige nacije."

Hrvatska će i u nedjelju trenirati u jutarnjem terminu kako bi se što bolje pripremila i aklimatizirala na tu prvu utakmicu koja će se igrati s početkom u 13:00 po katarskom vremenu.