Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Josip Stanišić: Odbio Njemačku zbog Hrvatske, od Bayerna došao do SP-a

Josip Stanišić igra odlično u dresu Bayerna i važna je karika Zlatka Dalića.

Galerija

Josip Stanišić jedan od nekoliko debitanata Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Katru. Nogometaš Bayerna rođen je u Munchenu i odbio Njemačku.

Josip Stanišić: Biografija

Godinu 2021. Josip Stanišić pamtit će cijeli život. U travnju debi za Bayern, još pod vodstvom Hansija Flicka, u srpnju potpis prvog profesionalnog ugovora na dvije sezone pa pripreme na kojima je impresionirao novog šefa Juliana Nagelsmanna. I tako je, u dva i pol mjeseca, postao izuzetno važan kotačić u momčadi bavarskog velikana. Izbornik Dalić to nije mogao zaobići, a nedavno je produžio s Bayernom do 2026. godine.

Mbappe i Stanišić (Foto: Afp)

"Nisam očekivao, ali sam bio naravno presretan, kao i cijela familija, zahvalan da sam dobio poziv i da mogu doći. Seka je počela plakat, svi su bili presretni, cijela familija, dobio sam preko 100 poruka tako da su svi sretni", rekao Stanišić za Dnevnik Nove TV.

Josip Stanišić: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 2. travnja 2000.
  • Visina: 187 cm.
  • Klubovi: 1860 Munich, SC Fürstenfeldbruck i Bayern

Za vrijeme vladavine Nike Kovača na klupi Bayerna u momčad je tada ušao kao 18-godišnji branič. Stanišić je te 2018. godine zaigrao protiv PSG-a u prijateljskoj utakmici, a tri godine kasnije upisao je službeni debi za seniorsku momčad bavarskog diva.

Oduševio u Ligi nacija

Hrvatska je Stanišića najbolje upoznala na utakmicama protiv Danske i Francuske. Igrač Vatrenih je uništavao zvijezde spomenutih reprezentacija koje ništa nisu mogle.

Utakmicu karijere odigrao je protiv Francuske u Parizu. Zaustavio je Kyliana Mbappea koji je duplo brži od njega, no Stanišić mu je znao stati na kraj.

Stanišić je prema SofaScoreu zaradio 8.1, iza njega je odmah Ivušić na 8.0 i tako bio najbolji igrač u pobjedi Hrvatske 1:0.

VIDEO Stanišić prevario danskog igrača