Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Jedna Argentina, a dva karaktera: Nesportski potez Gaučosa - primjećujete li razliku?

Argentina se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva, a tamo će igrati protiv Hrvatske.

Reprezentacija Argentine (Foto:Afp)

Reprezentacija Argentine u dramatičnom četvrtfinalu uspjela je eliminirati Nizozemsku i plasirati se u polufinale Svjetskog prvenstva, u kojem će igrati protiv Hrvatske.

Argentinci su vodili 2:0 i činilo se da su Nizozemci na koljenima, ali oni se nisu predavali. Došli su do 2:2 i dovukli utakmicu do jedanaesteraca, tijekom kojih su više koncentracije, hrabrosti i znanja imali Gaučosi.

Messi hvalio Hrvatsku pa dobacio: "Što gledaš, glupane? Idi tamo"

Tom su prilikom suigrači Lionela Messija demonstrirali jednu dozu nesportskog ponašanja. U trenutku kada je Lautaro Martinez realizirao penal za prolaz Argentine u polufinale Messi je odmah pohitao proslaviti to s vratarom Emilianom Martinezom, koji je bio argentinski junak tijekom raspucavanja, dok su se ostali argentinski reprezentativci naslađivali poraženim Nizozemcima.


Umjesto da odmah počnu slaviti zajedno s Martinezom i Messijem, oni su prvo malo provocirali Nizozemce, a tek potom produžili prema golu, na argentinsku feštu.

U današnje doba društvene mreže takve trenutke ne praštaju, pa je tako stranica 433 objavila dvije fotografije, od kojih je jedna od sinoć, a jedna otprije osam godina. Tada je također Argentina na penale eliminirala Nizozemsku, ali ondašnji Gaučosi nisu imali potrebe unositi se u lice reprezentativcima Nizozemske, već im je prva na pameti bila proslava.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.