Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Sudac utakmice Hrvatske i Argentine proglašen za najboljeg na svijetu

Zanimljivo, istu nagradu dobio je i Nestor Pitana, sudac utakmice Hrvatske i Francuske u finalu Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nedavno je završeno Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru. Do zlata je stigla Argentina, Francuzi su uzeli srebro, a Hrvati brončanu medalju.

Nakon Katra polako su se počele dodjeljivati i razne individualne nagrade pa su tako i suci dobili svojih pet minuta slave.

Naime, Daniele Orsato dobitnik je petog izdanja Međunarodne nagrade ''Giulio Camapanati''. Talijanski sudac proglašen je za najboljeg na svijetu ili za najboljeg na Svjetskom prvenstvu, kako hoćete.

Sudio Vatrenima

Orsato je sudio dvoboj polufinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine, a mnogi mu zamjeraju da je prestrogo pokazao na penal iz kojeg je Messi zabio za 1:0.

Katalonski medij: Gvardiol i mladić iz Bosne i Hercegovine dobra su opcija za Barcelonu

Daniele Orsato je odmah pokazao na bijelu točku, a kasnije je otkrio da ga VAR nije ni zvao da pogleda situaciju. U VAR sobi bio je Massimiliano Irrati, koji je procijenio da nema potrebe zvati kolegu na uvid. Irrati je bio u VAR sobi i u finalu 2018.

Kritizirao ga Modrić

''Ne volim pričati o sucima, ali ovaj je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrom. Za mene to nije bio penal, a to nas je ubilo'', rekao je Luka Modrić nakon utakmice.

Zanimljivo, istu nagradu dobio je i Nestor Pitana, sudac utakmice Hrvatske i Francuske u finalu Svjetskog prvenstva.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.