Ostali sportovi
Ostali sportovi

Zlatko Mateša: "Pariz je spreman za otvaranje. Broj medalja? Volio bih da bude kao..."

Zlatko Mateša za Dnevnik Nove TV osvrnuo se na Olimpijske igre u Parizu koje traju od 26. srpnja do 11. kolovoza.

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (Foto:Dnevnik Nove TV)

Službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, neka natjecanja su krenula već u srijedu, no danas će se održati svečana ceremonija otvaranja na rijeci Seine.

Reporter Stipe Sladoljev za Dnevnik Nove TV je razgovarao sa Zlatkom Matešom, predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora u Parizu.

"Pariz je spreman za otvaranje Olimpijskih igara, vidi se užurbanost, pojačane sigurnosne mjere. Vesele nas drugačije Igre, ima jako puno borilišta koja su privremena, ispred Louvrea, Eiffelova tornja. Poznata pariška mjesta su iskorištena za promociju sporta", kazao je Mateša.

Svakim Igrama prijeti opasnost od diverzije, bilo veće ili manje, a mjere osiguranja su posebno izražene u Parizu:

"Istina, geopolitička situacija ne ide u prilog Olimpijskim igrama. Nažalost, ne vidim da se ne poštuje baš olimpijska povelja. Mjere su jako striktne, učinjeno je sve da sportaši i sportašice budu sigurni. U olimpijskom selu je lijepo, uređeno i sigurno, a meni je najvažnije da su svi dobro, da su sigurni."

Otkrio je kakva očekivanja ima, što bi bio uspjeh, a što neuspjeh:

"Gledam to po sportovima, možemo govoriti o rukometu, vaterpolu, jedrenju, atletici, gimnastici i drugima. Tu su naši sportaši svjetski vrh, svi su zdravi, problema nema, a ja očekujem da će se mnogi uključiti u borbu za medalju. Volio bio da to bude oko Tokija (osam medalja), to bi bilo lijepo"; zaključio je.

Sretno našim olimpijcima!