Ostali sportovi
Ostali sportovi

VIDEO Spektakl na kraju dana: Svi su mislili da danas nije taj dan, a onda je najveći u povijesti srušio svjetski rekord

Po deveti put u karijeri Armand Duplantis srušio je svjetski rekord u skoku s motkom.

Armand Duplantis (Foto:Afp)

Nakon što je već preskočivši 6 metara osigurao svoje drugo olimpijsko zlato, veličanstveni Armand Duplantis krenuo je u lov na deveto rušenje svjetskog rekorda u skoku s motkom.

Čovjek koji je već odavno nadmašio čovjeka za kojeg se vjerovalo da dugo nitko neće, Sergeja Bubku, postavio je letvicu na 6.25m i krenuo u lov na svjetski rekord.

Dva puta nije bio blizu, a onda je napravio ono što radi najbolje

Prva dva pokušaja bila su neuspješna i činilo da ovo neće biti potpuna večer za 24-godišnjeg Šveđanina rođenog u SAD-u, no nikad nemojte otpisivati ovo čudo od sportaša.

Duplantis je prije posljednje serije pogledao snimku svoja prva dva skoka, opustio se i pripremio za posljednju, a onda je napravio ono što radi najbolje, odletio je u visinu i preskočio letvicu na visini na kojoj još to nitko nikad nije uspio.

Izveo je to na sebi svojstven način, uz podršku kolega koje je i ove večeri bez poteškoća nadmašio.

Fantastičan skok pogledajte OVDJE.

Ne zaboravite, tek su mu 24 godine

Skok je bio uistinu veličanstven i moglo je krenuti veliko slavlje,.

Duplantis je svjetski rekord srušio već po deveti put, a zastrašujuće zvuči činjenica da mu su mu tek gore spomenute 24 godine.

Srebro je osvojio Amerikanac Sam Kendrick s 5.95m, dok je bronca pripala Grku Emmanouilu Karalisu, koji je preskočio 5.90m.