Ostali sportovi
Ostali sportovi

VIDEO Legendarni Ratko Rudić na Korčuli zaključio veličanstvenu trenersku karijeru

Na Korčuli se održavaju Svjetski dani vaterpola. Na otok su stigli neki od najvećih svjetskih vaterpolskih stručnjaka.

Uz brojna događanja, najviše pozornosti privukla je utakmica kojom će se naš najveći i najtrofejniji vaterpolski trener, Ratko Rudić, oprostiti od sporta u kojem je ostavio neizbrisiv trag. S klupe će voditi svoje zlatne olimpijce iz Londona 2012. Legende poput Boškovića, Sukna, Jokovića i Obradovića, odmjerit će snage s reprezentacijom svijeta, koju će voditi član Kuće slavnih, Igor Milanović.

Na plivalištu Korčulanskog plivačkog kluba s kojeg puca predivan pogled na Korčulu atmosfera je sjajna. Uostalom, kao što i dolikuje oproštaju našeg proslavljenog i najtrofejnijeg trenera.

"Nisam brojao koliko su puta drugi letjeli u bazen poslije nekog trofeja, ali ja sam letio puno puta i same brojke govore. Ne znam za druge, znam samo za sebe", sa smješkom je prokomentirao Rudić.

"Oni su se našli poslije dugo vremena, i naša reprezentacija i internacionalne zvijezde. Bit će to vrlo žestoka i vrlo ozbiljna utakmica."

Je li uokvirio koju od 67 osvojenih medalja?

"Nemam neki odnos prema medaljama, ono što mene zanima je rezultat. Ja sam sve svoje trofeje i medalje poklonio Hrvatskom sportskom muzeju tako da ne moram brisati prašinu s njih kod kuće."