Ostali sportovi
Ostali sportovi

Veselin Vujović: "Pitaju me navijam li za Hrvatsku? Nađe se netko pametan, pa..."

Veselin Vujović se pozitivno osvrnuo na Hrvatsku i naš rukomet.

Veselin Vujović (Foto:Damir Krajac/Cropix)

Proslavljeni crnogorski rukometaš, a danas trener Veslin Vujović ima novi angažman. Nedavno je sjeo na klupu Katra, a tijekom bogate karijere u dva je navrata vodio PPD Zagreb, ali i vrlo kratko Nexe.

U velikom razgovoru za srpski Kurir se, između ostalog, osvrnuo i na Hrvatsku:

"Alo, koliko Hrvata ima u Beogradu za Novu godinu? Ajde, reci mi. Koliko nas tamo ode na ljetovanje? Čekaj malo, pitaju me danas navijam li za Hrvatsku, a za koga ću? Za Švedsku?

Čovječe, sport gledam s tolikom emocija da sam poslije pobjede sretan, a poslije poraza mi stvarno nije dobro. Veselio sam se kao malo dijete prije nekoliko godina kad su kadeti Bosne bili prvaci Europe u košarci", otkriva Vujović.

Tvrdi da se u svakom klubu iz bivše Jugoslavije trudio naučiti jezik koji se tamo govori:

"Poslije rata sam radio u svim državama bivše Jugoslavije i trudio se naučiti jezik kojim se tamo govori. To je po meni kultura i poštovanje. Onda se nađe netko pametan ovdje i pita zašto sam u programu HRT-a umjesto ukrštanje, rekao križanje.

Koga briga. Koga briga jesu li momci, dečki ili fantije, puše li ili duva vjetar. Izvan Europe nije lako, ali mi smo generacija koja je odrasla na par nepar tablicama, prodavalo se i kupovalo devize i gorivo na ulici, stajalo u redu za kruh i mlijeko. Gdje god me baciš, ja ću se snaći", zaključio je.

Kristijan Lovrić ima ponudu kontroverznog kluba: Za jedne su heroji, a za druge teroristi

Talentirani srpski vaterpolist odlučio promijeniti državljanstvo: Želi igati za Hrvatsku

Ponoćna objava insajdera o Ivanu Perišiću: "On se želi vratiti..."