Ostali sportovi
Ostali sportovi

Veliko slavlje u Zagrebu: Mladost srušila Nadu za svoj prvi naslov prvaka Hrvatske!

Mladost je pobijedila Nadu 26:18 u finalu prvenstva Hrvatske u ragbiju...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U trenutku kada je sudac Nikolić označio kraj utakmice, tribine na Savi su eksplodirale, a vatrometom i pjesmom navijači su proslavili povijesni uspjeh svojeg kluba. U trećem uzastopnom finalu, Zagrepčani su konačno uspjeli srušiti svojeg velikog protivnika i nakon godina čekanja doći do najželjenijeg trofeja.

U iznimno napetoj i čvrstoj utakmici, dostojnoj finala državnog prvenstva, zgodicima iz dva kaznena udarca prva je povela Nada, a rezultat se kroz igru konstantno mijenjao u korist jedne pa druge momčadi. Krajem utakmice, pri vodstvu Nade 12:18, Stojanovski polaže te domaćini polako slamaju aktualne prvake; do kraja susreta Mladost gotovo ne ispušta loptu iz svojih ruku, a uz polaganje odličnog Peršića i pretvaranje kapetana reprezentacije Nika Jurišića, utakmica završava s konačnih 26:18.

Pobjednički pehar preuzeo je kapetan Marko Buljac, koji je na početku jedva nalazio riječi:

“Čestitam svim svojim igračima, ovo smo čekali dugi niz godina i dva puta nam je titula izmaknula u posljednji tren. Posebno mi je drago da smo u momčad uključili i nekolicinu mlađih igrača, čime smo pokazali da se na nas može računati i u narednim godinama”.

Nada je do danas imala impresivan niz od čak 17 titula zaredom, čime je još jednom potvrdila status najuspješnijeg kluba na ovim prostorima, a posljednje dvije godine, nakon drugog mjesta u regularnom dijelu prvenstva, oba su puta u finalu svladali prvoplasiranu Mladost i uspjeli osvojiti najdražu titulu.

“Ono što bih izdvojio kao najvažnije u ove tri godine je to da se nismo predali” – zaključio je kapetan Buljac.
 

Više o