Ostali sportovi
Ostali sportovi

Zubčić odličan u prvoj vožnji Adelbodena: Trenutno ima postolje, a prvo mjesto uopće nije daleko

U švicarskom Adelbodenu skijaši danas voze peti veleslalom sezone Svjetskog kupa.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Poslije prve vožnje petog veleslaloma sezone Svjetskog kupa Filip Zubčić nalazi se na trećem mjestu sa samo pola sekunde zaostatka za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom. Druga vožnja počinje u 13:30.

U švicarskom Adelbodenu vozi se najteži veleslalom u kalendaru Svjetskog kupa skijaša, a domaćini imaju razloga za slavlje nakon prve vožnje. Njihov najjači adut Odermatt drži prvo mjesto ispred Alexisa Pinturaulta i najboljeg hrvatskog skijaša.

Odermatt je impresivno odradio donji dio staze, niz strminu se spustio daleko brže od svih i u tom dijelu je napravio razliku spram svih ostalih.

Zubčić je na prvom prolazu imao zaostatak od 28 stotinki u odnosu na Odermatta, ali je na iduća dva bio brži od sjajnog Švicarca. Čak je na trećem imao bolje vrijeme, da bi u cilj ušao s okruglih 50 stotinki zaostatka. To je nešto što je itekako nadoknadivo u drugoj vožnji, Filip je u igri ne samo za pobjedničko postolje već i za pobjedu.

Pinturault ima zaostatak od 32 stotinke, a četvrtoplasirani je Mathieu Faivre (+0.52).

Ova četvorica skijaša su se izdvojila daleko od svih ostalih, jer Austrijanac Manuel Feller, koji se nalazi na petom mjestu, zaostaje jednu sekundu i 17 stotinki za Odermattom odnosno 65 stotinki za Faivreom.

Poredak nakon prve vožnje:

1. Marco Odermatt (Švicarska) 1:17.94
2. Alexis Pinturault (Francuska) + 0.31
3. Filip Zubčić (Hrvatska) + 0.50
4. Mathieu Faivre (Francuska) + 0.52
5. Manuel Feller (Austrija) + 1.17
6. Justin Murisier (Švicarska), Loic Meillard (Švicarska) + 1.38
8. Henrik Kristoffersen (Norveška) + 1.84
9. Alexander Schmid (Njemačka) + 2.19
10. Marco Schwarz (Austrija) + 2.21
...