Ostali sportovi
Ostali sportovi

Umjesto u Areni, EP na Savi uz kišu i komarce

Nažalost, vaterpolo nećemo gledati u zagrebačkoj Areni…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Neki će reći da je projekt 'EP u vaterpolu u Areni' bio megalomanski, ali Perica Bukić je samo htio iskoristiti velebnu Arenu i za jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova. Hrvatski vaterpolo savez, Ingra kao vlasnik objekta i Grad Zagreb ipak nisu uspjeli naći zajednički jezik

'Ne smijem to više forsirati, jer sljedećeg tjedna dolazi inspekcija LEN-a. Nitko nije htio ulaziti u rizik i sada idemo na Savi napraviti što bolje EP. Pripremamo montažne tribine za nekoliko tisuća ljudi, a moraju se urediti i svlačionice, press centar…', rekao je predsjednik HVS-a Perica Bukić Sportskim novostima.

EP na Savi puno je jeftinija opcija, ali i manje atraktivna. Prije 12 godina tu je organiziran i Final Four Eurolige. Tada je sve prošlo u redu. Poslužilo je vrijeme, ali glavobolju su zadavali komarci.

Održavanje Eura nije upitno, no Bukić žali za spektaklom u Areni. Bilo bi to najbolje EP u povijesti, a ovako će biti tek jedno od mnogih. Dobra je stvar što će se urediti bazeni kraj Save, ali neki veći kapital od ovog prvenstva neće ostati hrvatskom vaterpolu.